Μέσα σε ένα κλίμα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τα τελευταία συνέδρια της ΕΦΕΕ, με σαφή διάθεση ομφαλοσκόπησης και πλήρη αδιαφορία για την παραγόμενη προς τα έξω εικόνα, ο κ Κασσελάκης επέτυχε μια πύρρειο νίκη, εκτιμούν υποστηρικτές του. Ίσως κέρδισε μια πίστωση χρόνου σχετικής ησυχίας μέχρι τις ευρωεκλογές. 

Ads

Αντίθετα ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι βγήκαν από το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Παππάς-Φάμελλος, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να ήρθε πράγματι το τέλος εποχής. Ένα «ξεκούδουνο» σχόλιο του Κασσελάκη χθες το πρωί («παίζετε σκάκι») είχε σαφώς αποδέκτη τον προκάτοχό του. Ότι δηλαδή έπεσε το «πιόνι» του, η κυρία Γεροβασίλη.

Η στημένη ψηφοφορία

Σε πλήρη σύμπλευση η πρωτοβουλία των τριών (Παππάς-Φάμελλος-Γιώργος Τσίπρας), ο κ. Κασσελάκης και το προεδρείο (Ρήγας) οδήγησαν την ψηφοφορία σε μη ψηφοφορία.

Ads

Ο κ. Ρήγας, παραδόξως, αντί να βάλει πρώτη προς ψήφιση την προεδρική πρόταση ξεκίνησε από την πρόταση των τριών ενώ δεν ολοκλήρωσε την ψηφοφορία καταμετρώντας και την πρόταση Κασσελάκη.

Ο δε τελευταίος, που υποτίθεται ότι επέμενε στην αναβάπτισή του, θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί προκαλώντας προεδρικές εκλογές.

Η διάταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα

Τα συγχαρητήρια του κ Κασσελάκη για τη συμπεριφορά αφοσίωσης που επέδειξε η κοινοβουλευτική ομάδα απέσπασε ωστόσο η κ. Τζάκρη, δεδομένου ότι οι άλλοι δύο «σωματοφύλακες» της Κ.Ο. άλλαξαν στρατόπεδο (Πολάκης και Γ Τσίπρας).

Το επιτελείο Κασσελάκη θεωρούσε σημαντικό πρόβλημα ότι η «αντίπαλος» Γεροβασίλη είναι παλιά κοινοβουλευτικός και αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ ο ίδιος δεν είναι βουλευτής. Παρόλα αυτά, τα 2/3 της ΚΟ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συμπαρατάχθηκαν.

Πιο πιστοί αποδείχθηκαν: Τζάκρη, Δούρου, Κασιμάτη, Ραλλία Χρηστίδου, Έλενα Ακρίτα, Κυριακή, Μάλαμα Αποστολάκης, Παππάς Π, Μεικόπουλος, Αυλωνίτης, Κόκκαλης, Μπάρκας, Ηλιόπουλος ενώ σύμμαχοι θεωρούνται από το προεδρικό επιτελείο οι Πούλου, Θρασκιά, Κεδίκογλου, Μαμουλάκης, Υπο προϋποθέσεις και υπό την προθεσμία των ευρωεκλογών ήταν η υποστήριξη των: Πολάκη, Φάμελλου , Παππά, Γιαννούλη, Παναγιωτόπουλου, Γαβρήλου.

Σαφώς απέναντι ήταν οι: Αλέξης Τσίπρας, Γεροβασίλη, Νοτοπούλου, Κοντοτόλη, Λινού, Καραμέρος, Καλαματιανός και ίσως οι Σαρακιώτης, Ξανθόπουλος, σύμφωνα πάντα με το επιτελείο Κασελλάκη.

Απέφυγαν να τοποθετηθούν μέχρι τέλους οι Βέττα, Ψυχογιός, Παπαηλιού, Ζαμπάρας.

Στα πλαίσια αυτά «Λάνσελοτ της στρογγυλής τραπέζης» θεωρείται πλέον ο Νίκος Παππάς, πλήρως απογαλακτισθείς από τον τέως. Ενδεικτικές είναι και οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για τα όργανα κι αποτελούνται από ανθρώπους του μηχανισμού του με ελάχιστες προσμίξεις Τεμπονέρα και πλήρη απουσία… Κασσελάκη.

Ραντεβού ξανά τον Ιούνιο με τα θερινά σινεμά και μάλλον στο ίδιο έργο θεατές.