Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Αγία Πελαγία, εκεί όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα που αγνοείτο από χθες, Σάββατο μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας από το Ηράκλειο.

Ads

Στο σημείο όπου εξελίσσονταν οι έρευνες από δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και του λιμενικού που την αναζητούσαν, βρισκόταν και ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Μιχάλης Σηφάκης, παρακολουθώντας με αγωνία τις προσπάθειες εντοπισμού της.

Κάποια στιγμή μάλιστα, μετά από την πληροφόρηση πως ανθρώπινη σορός πιθανόν είχε βρεθεί σε δυσπρόσιτο σημείο πίσω από βράχια στη θάλασσα, ο άνδρας έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε θέλοντας να συνδράμει, αλλά και να διαπιστώσει αν όντως επρόκειτο για τη σύζυγό του.

Μόλις έφτασε στο σημείο ενημέρωσε τους δύτες ωστόσο υπήρχε αρχικά ένα μπέρδεμα για το αν πρόκειται όντως για ανθρώπινο σώμα.

Ads

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε συντετριμμένος ο κ. Σηφάκης.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας πως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο για να παραλάβουν την άτυχη γυναίκα μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, είχε πάει μαζί με τον 50χρονο Κωνσταντίνο για να καθαρίσουν σπίτια στην περιοχή ωστόσο εξαιτίας της βροχής αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Ο οδηγός εντοπίστηκε χθες νεκρός στο αυτοκίνητό του που είχε σφηνωθεί στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής.