«Μέρες τώρα η Κυβέρνηση είχε διαφημίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, προσπαθώντας να αλλάξει την αρνητική ατζέντα που είχε διαμορφωθεί εναντίον της. Τελικά ο κύβος ερρίφθη στα 830 ευρώ μικτά, λίγο πάνω δηλαδή από τα 700, καθαρά για 600.000 εργαζόμενους, όταν το σύνολο των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι 2,5 εκ. περίπου», σχολίασε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 900 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και γενναία αύξηση του μέσου μισθού, ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας, όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27, και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να έχει ξεπεράσει το 6%.»

Κάθε αύξηση «καταπίνεται» από το κύμα ακρίβειας

Η εν λόγω ανακοίνωση καταλήγει, «Η σκληρή πραγματικότητα που αρνείται η Κυβέρνηση να παραδεχτεί είναι πως κάθε αύξηση που έχει ανακοινωθεί, «καταπίνεται» από το κύμα ακρίβειας και υπερτιμήσεων, αφήνοντας τα νοικοκυριά ευάλωτα στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις και οδηγώντας ακόμη και σε απώλεια δυο κατώτατων μισθών, ανά έτος.

Ads

Απέναντι σε μια Κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τα αδιέξοδα των εργαζομένων και ανακοινώνει «τσιρότα» για τα τραύματα που έχουν προκαλέσει στον κοινωνικό ιστό, οι πολιτικές της, χρειάζεται άμεσα ως απάντηση η εφαρμογή μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας, ώστε να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και στην εξαθλίωση».