Στα 830 ευρώ το μήνα θα ανέρχεται από την 1η Απριλίου 2024 ο νέος κατώτατος μισθός. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα 29/3, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται «για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή «στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ / Ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 900 ευρώ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Με τα μόνιμα μέτρα που λαμβάνουμε που θα ισχύουν και μετά το πέρας της κρίσης της διεθνούς ακρίβειας βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η αύξηση του κατώτατου μισθού «συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 18 επιδόματα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι και επηρεάζονται οι τριετίες που ξεπάγωσαν και σημαίνει αύξηση 30% με εργαζόμενους με σημαντική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις. Τα είδαμε και τα βλέπουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου ξεπεράστηκαν ακόμα και οι προσδοκίες μας, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και προφανώς ο υπ. Ανάπτυξης γνωρίζει ότι η μάχη είναι συνεχιζόμενη μέχρι να φτάσουμε σε μόνιμη μείωση του πληθωρισμού».

Διαβάστε επίσης: Νέα Αριστερά για κατώτατο μισθό / Απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγματικές ανάγκες