Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην έναρξη του Συνεδρίου,  ο οποίος σήκωσε το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας να προσφύγει στα μέλη του κόμματος για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ads

Στον δεύτερο όροφο της Βουλής συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής η Όλγα Γεροβασίλη και ο Διονύσης Τεμπονέρας για ανταλλαγή απόψεων, σύμφωνα με πληροφορίες. Μετά την συνάντηση με τον Διονύση Τεμπονέρα η Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε στη Βουλή και με τον Θανάση Θεοχαροπούλο. Πληροφορίες αναφέρουν οτι συναντήθηκε και με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Τα σενάρια για τους πιθανούς υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος δίνουν και παίρνουν με επικρατέστερο αυτό της  Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Tvxs, εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ανακοινώσει υποψηφιότητα και ο Γιώργος Καραμέρος.

Στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων έπεσε και το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος όμως τελικά δεν ανακοίνωσε υποψηφιότητα κατά την ομιλία του το μεσημέρι στο Συνέδριο.

Ads

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό μιλώντας στο Open το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», συμπλήρωσε αναφορικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την προεδρία ενώ κατα την άποψή του- όπως είπε- «η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να παίξει το συνδετικό ρόλο».

Η απόφαση για το πότε θα στηθούν κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου θα ληφθεί στο Συνέδριο.  Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, με δεδομένο οτι στις 10 Μαρτίου ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να παρουσιαστεί στον στρατό, οι εσωκομματικές εκλογές ή θα δρομολογηθούν τις επόμενες 15 ημέρες ή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ολιγοήμερης θητείας του, δηλαδή στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.