«Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό» είπε ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά την ομιλία του τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά αρχές και αξίες», σημείωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας και έστρεψε τα βέλη του πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ».

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος, αλλά το πώς και για ποιους θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε θέση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε πως:

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας και τις αρχές. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Το δίκο μας το “εγώ”, το προσφέρουμε στο “εμείς”. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο. Σεβόμαστε απόλυτα τη βούληση των μελών του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες. Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες. Μάθαμε, όμως, να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντι μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Η Αριστερά δεν παράγει “μεσσίες” και ήρωες, παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Εχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό. Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο».