Υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια έσπευσαν να ταχθούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Τσίπρας.

Ads

Σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Αν αποκτήσει η χώρα μας ένα νόμο που θα θεσμοθετεί τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και θα νομιμοποιεί και τη δυνατότητα, μέσω τεκνοθεσίας, της απόκτησης παιδιών προκειμένου αυτά τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε περιβάλλον αγάπης αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό δικανικό μας σύστημα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στα 10 σημεία που περιλαμβάνει ανέφερε πως εάν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει τα οκτώ από τα 10 σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτό πρέπει να γίνει δεκτό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα επιπλέον σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κρατήσει για να τα νομοθετήσει σε μια επόμενη φάση.

«Εμείς έχουμε κάνει μία πρόταση που περιλαμβάνει κι άλλα σημεία εάν απ’ αυτά τα 10 σημεία της πρότασής μας μπορεί να γίνουν αποδεκτά τα οκτώ, όπως παραδείγματος χάρη προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και αυτά να γίνουν νόμος του κράτους αυτά είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία.

Ads

Είναι σαφές θα έχει διαρροές η Νέα Δημοκρατία είτε λόγω αποχής είτε λόγω καταψήφισης.

Αν είναι να περάσει αυτός ο νόμος η πιθανότητα είναι να ψηφιστεί και από μας και από το ΠΑΣΟΚ και από άλλα κόμματα. Άρα θα έχουμε κι εμείς τη συμβολή στην ψήφιση αυτού του νόμου. Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι ο νόμος αυτός θα είναι το αποτέλεσμα της σύμπτωσης τεσσάρων κομμάτων δεν μπορεί να είναι ένας νόμος που θα έχει και τα 10 από τα 10 που θέλουμε εμείς. Πρέπει να δεχτούμε έναν συμβιβασμό και να κρατήσουμε αυτά τα δύο θέματα που προτείνουμε επιπλέον για μια επόμενη φάση για να τα νομοθετήσουμε αργότερα»

Χθες μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ανέφερε -εκφράζοντας την προσωπική του άποψη όπως διευκρίνισε- πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψηφίσει το νομοσχέδιο που δίνει δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και στα παιδιά τους, λέγοντας ότι «αν έχει κάποια θετικά πράγματα ακόμη κι αν είναι λιγότερα από αυτά που προτείνουμε εμείς πρέπει να τα ψηφίσουμε».

Σημειώνεται πάντως πως τα «χαρτιά» του αναφορικά με την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του ζητήματος αναμένεται να ανοίξει επισήμως ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Star.