Συνεχίζονται από τις 9 το πρωί οι εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, από τις οποίες απουσιάζει, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ads

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Στην εισηγητική του ομιλία o Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου για το Ελληνικό Όνειρο, με στόχο την εκ βάθρων, όπως είπε, ανασυγκρότηση του κράτους.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο ίδιος παρουσίασε το όραμά του για «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους( πχ Υγεία,, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική.

Ads
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι βουλευτές κάθονται στο σαλόνι, σημειώνουν σε laptop, με τους τομεάρχες να αναλύουν τις θέσεις τους. Η γραμματέας της Κ.Ο Θεοδώρα Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά για την καμπάνια ακρίβειας που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι εισηγήσεις των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν άκρως στοιχειοθετημένες τεκμηριωμένες και κοστολογημένες, ενώ η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των βουλευτών είχε ως στόχο να απαντηθούν συγκεκριμένα ζητήματα και σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή σε σχέση με προβλήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Επιπλέον, οι εισηγήσεις των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπήρξαν αποτέλεσμα συνεργασίας με τους τομείς και τα τμήματα του κόμματος, για να παραχθεί μια υψηλού τεχνοκρατικού επιπέδου δουλειά, κατά τις ίδιες πηγές.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Απούσες -απολύτως δικαιολογημένα όπως επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- είναι η Ολγα Γεροβασίλη αλλά και η βουλεύτρια Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη που έχει δηλώσει ασθένεια.

Τέλος, Αθηνά Λινού και Ρένα Δούρου θα φθάσουν στις Σπέτσες το Σάββατο όπως και η Ελενα Ακρίτα η οποία τελικά άλλαξε γνώμη και θα δώσει το παρών.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τζάκι, φαγητό και τραγούδι

Πέρα όμως από την εργασία, στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν και στιγμές χαλάρωσης για τους βουλευτές. Αφού ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις, υπήρξε μπουφές όπου άνοιξε μετά τις 9.00 μ.μ και περιελάμβανε φαγητό ακόμα και για τους βίγκαν βουλευτές. Οι βουλευτές γευμάτισαν δίπλα στο αναμμένο τζάκι ενώ δεν έλειψε και το τραγούδι από τον Σωκράτη Φάμελλο αλλά και την Καλλιόπη Βέττα. Οι βουλευτές αναχώρησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)