Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, για την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σχετικά με τους μετανάστες, ανακοίνωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος.

Ads

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και δίνει τη δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε παράνομους μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία τρία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά μετ’ επιτάσεως την απόσυρση της τροπολογίας.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να επανέλθει στο ζήτημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς μέσω συνεργατών του υπενθύμισε μια προ τριών μηνών δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχε σχεδιασμός στο Μαξίμου για «ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις». Παράλληλα, επέλεξε να είναι απών από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα δυσαρέσκειας προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Την ίδια στιγμή, τα «πυρά» της κατά του Μεσσήνιου πολιτικού είχε φροντίσει να στρέψει η Ντόρα Μπακογιάννη, καταλογίζοντάς του μάλιστα λαϊκισμό.