Ads

Την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο ομολόγων στο Μέγαρο Μαξίμου. Η άφιξη της Μέρκελ έχει μετατρέψει την Αθήνα σε φρούριο ενώ σε μια απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις η ΕΛΑΣ απαγόρευσε τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας. Παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα πραγματοποιούνται στην πόλη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. 

16:08 – Υποδέχομαι μια φίλη, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με την καγκελάριο. Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά προϋπόθεση είναι να βγει από την ύφεση. «Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά ζητά μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του» τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η καγκελάριος εξέφρασε την κατανόησή της στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και την επιθυμία της να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

image
 
Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα με τη βαθιά πεποίθηση και συνείδηση ότι η χώρα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο. «Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου, ακούσαμε και στο Eurogroup ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσει το δρόμο η χώρα. Είναι κοινό μας συμφέρον να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και εντός της Ευρωζώνης».

Ads

Πρόσθεσε ότι πέρα από τα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όχι μόνο.

image

15:57 – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Αγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κοινή συνέντευξη Τύπου.

image

15:40 – Μικρές εστίες έντασης στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια. Ο κόσμος παραμένει στην πλατεία Συντάγματος. Λίγα λεπτά πριν, έγιναν συλλήψεις από την αστυνομία στο ύψος των Προπυλαίων.

15:36 – Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Η αποχώρηση των μελών του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα.

15:32 – Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιούν τα εργατικά συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ. Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν σωματεία της ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικές κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα κ.α.
 
Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου έχει προγραμματίσει για τις 19:00 το ΠΑΜΕ. Στις 17:30 το απόγευμα διοργανώνουν συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία προς το προξενείο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», οι «Σπίθες» και άλλες πολιτικές κινήσεις. Στις 18:30 καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα και τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

15:29 – Τρεις συλλήψεις και τουλάχιστον 90 προσαγωγές μέχρι στιγμής στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένα άτομο που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το άτομο αυτό προσήχθη από το Χαϊδάρι.

15:21 – Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές σπρώχνουν το φράχτη μπροστά από τη Βουλή και πετούν αντικείμενα κατά αστυνομικών. Η αστυνομία απαντά με κρότου λάμψης και χρήση χημικών. Χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις και στη Βασ. Σοφίας, δίπλα στη Βουλή.

14:58 – Στις 20.000 με 25.000 – μαζί με το ΠΑΜΕ –  εκτιμά η αστυνομία τους συγκεντρωμένους σήμερα.

image
 
Μικροένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλώτες σκαρφάλωσαν στο φράγμα και έβαλαν φωτιά σε σημαίες με τη σβάστικα.

image
 
Απροσπέλαστο είναι  το κέντρο της Αθήνας. Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.

14:50 – Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσαν ότι προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη χθεσινή απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή.
 
Σημειώνεται ότι για σήμερα το κόμμα του Πάνου Καμμένου είχε προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ωστόσο μετά την απαγόρευση της ΓΑΔΑ η κινητοποίηση ματαιώθηκε και όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 17:00 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
 
Ο κ. Καμμένος μετέβη νωρίτερα στη γερμανική πρεσβεία, συνοδεία βουλευτών, προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα προς το γερμανικό λαό, ωστόσο ουδείς προσήλθε να το παραλάβει και τελικά το ψήφισμα θυροκολλήθηκε.

14:47 – Εξαιρετικά επικριτικός για την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της Ελλάδας, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη», για να συμπληρώσει: «Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

14:46 – Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά μετά τις 14:00. Στη διαδρομή προς το Μαξίμου συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν,πέταξαν μπουκάλια στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε.

14:30 – Βίντεο από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

14:15 – Δεκάδες χιλιάδες κόσμος βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα. 

image

14:13 – Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και η Άγκελα Μέρκελ

14:12 – Διαδηλωτές στην πλατεία Καραϊσκάκη εμφανίστηκαν ντυμένοι Ναζί. Ανέβηκαν μάλιστα πάνω σε ένα τζιπ και άρχισαν να χαιρετούν ναζιστικά θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν την αντίθεση τους στην άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

image

image

14:11 – Έφυγαν πριν από λίγο από τη Βουλή ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του, με κατεύθυνση τη γερμανική πρεσβεία, όπου και θα παραδώσουν ψήφισμα, αφού προηγουμένως ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων είναι αντισυνταγματική.
 
Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα θα αναφέρεται ότι «Οι Έλληνες υποφέρουν. Είναι προπαγάνδα ότι οι Γερμανοί χάνουν τα λεφτά τους, είναι μύθος ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και επίσης προπαγάνδα είναι ότι πουθενά δε γίνεται λόγος για το προκατοχικό δάνειο ύψους 54 δισ. ευρώ, αλλά και ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένος λαός».
 
Το απόγευμα στις 17:00 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συγκεντρωθούν στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

14:10 – Στο Σύνταγμα η πορεία του ΠΑΜΕ

14:01 – Εντύπωση προκαλεί μια μονάδα καταδρομών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη λεωφόρο Αμαλίας και κινούνται προς το Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ελλάς, Ελλάς” και “Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα”. 

image

13:57 – Ένταση επικράτησε περίπου στις 13:00 στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» καθώς οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να βγουν στη Λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

13:49 – Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Άννα Αμπάτη

image

image

image

image

image

image

13:47 – Ο Μανόλης Γλέζος στο Σύνταγμα

Ο Μανόλης Γλέζος μίλησε από το Σύνταγμα όπου βρίσκεται και τόνισε ότι «η θέληση του ελληνικού λαού θα αποτρέψει τα μέτρα».

13:43 – Το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Προσερχόμενη στη συγκέντρωση, η κ. Παπαρήγα διεμήνυσε πως θα νικήσουν οι λαοί που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες.

13:36 – Μήνυμα στο Twitter: Με απόφαση Σαμαρά το Ελευθέριος Βενιζέλος μετονομάζεται σε Αεροδρόμιο Άγκελα Μέρκελ. 

13: 34 – Την Άγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς

image

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

13: 26 – Προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Άγκελα Μέρκελ. 

13:10 – Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στο Κέντρο της Αθήνας. Δείτε Live Streaming από τις κινητοποιήσεις. 

12:49 – «Σε συναγερμό η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει το France 24, περιγράφοντας αναλυτικά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Αστυνομία και την έκκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια, για ήρεμες και ειρηνικές διαδηλώσεις. «Η Μέρκελ είναι μία μισητή φιγούρα στην Ελλάδα και συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στο λαό η κυβέρνηση, ενώ απεικονίζεται σε διάφορες γελοιογραφίες σαν τον Αδόλφο Χίτλερ» αναφέρει.

image

12:47 – Στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκονται ήδη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Περίπου μια ώρα πριν την άφιξη της κ. Μέρκελ τα αγήματα του στρατού είχαν πάρει ήδη θέση προκειμένου να την υποδεχθούν, ενώ στρώθηκε και το κόκκινο χαλί. 

12:40 – Τις 35 έχουν φτάσει οι προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν γίνει τρεις συλλήψεις. Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι και στην περιοχή πλησίον του Μετρό της Ακρόπολης με την αστυνομία να σταματάει για ελέγχους όλα τα μηχανάκια. 

12:31 – «Η επίσκεψη της καγκελαρίου καταδεικνύει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη, ωστόσο εξακολουθεί να ισχύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζει ο Φ. Ρέσλερ σε συνέντευξη του στη Rheinische Post. Και συμπληρώνει: «Εάν επιτυγχάνεται αυτό ή όχι, θα το δείξει η έκθεση της Τρόικας».

12:30 – «Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αν μη τι άλλο, ήσαν σαφείς: περισσότερος εκβιασμός για περισσότερη λιτότητα, λιγότερη απασχόληση, ανύπαρκτη ανάπτυξη», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου με αφορμή τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας. Με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ, Ρεν και Λαγκάρντ, η κ. Δούρου σημειώνει επίσης ότι «οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάλυψαν πλήρως τα μέλη της Τρόικας, λέγοντας ότι εκτελούν τις εντολές που λαμβάνουν από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους».
 
«Κατά τα άλλα», συνεχίζει, «η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζεται σήμερα να υποδεχθεί την κ. Μέρκελ, αρχιτέκτονα της εκβιαστικής αυτής πολιτικής σε βάρος της κοινωνίας, μετατρέποντας την Αθήνα σε φρούριο. Παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Και επιχειρώντας να επιβάλλει τη σιωπή. Ατυχώς για εκείνη, οι κκ Γιουνκέρ, Ρεν και η κ. Λαγκάρντ δεν έκρυψαν τίποτε». 

12: 24 – «Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι υπό το φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

image

12:23 – Κλειστοί από τις 12:00 το μεσημέριοι σταθμοί του τραμ στο Σύνταγμα και το Ζάππειο.

12:22 –  Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ. Η συμμετοχή του δεύτερου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας.
 
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα βρίσκεται στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

12:21 – Στις πρώτες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον εννέα προσαγωγές. Ο ΣΚΑΙ αναφέρει ότι έγινε και μια σύλληψη στη συμβολή Ερμού και Νίκης. 

image

Από τον χρήστη του twitter Leuteris Souhaib

image

Από το News247
 
12:10 – «Έξι ώρες οργής για την καγκελάριο» βλέπει από την πλευρά του το Spiegel στην Αθήνα, λέγοντας πως η Μέρκελ πηγαίνει σε μία πόλη που τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

image

11:56 – Το BBC αναφέρεται στα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αθήνα εν όψει της πρώτης επίσκεψης της Καγκελαρίου, από την έναρξη της κρίσης στην Ευρωζώνη, τρία χρόνια πριν. Το βρετανικό δίκτυο επισημαίνει και την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατόπιν εντολής της αστυνομίας σε κεντρικές περιοχές της πόλης, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές να «προστατεύσουν την ειρήνη». Όπως επισημαίνει το δίκτυο, αναλυτές αναφέρουν ότι η Μέρκελ θεωρείται από πολλούς Έλληνες ως ο ιθύνων νους της λιτότητας.

image

11:55 – Η κ. Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά, το Μνημόνιο και τα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που ετοιμάζονται πολλά μεγάλα deals στην Ελλάδα. Κι έρχεται επίσης για να πει στην Αθήνα, για την Αθήνα, την καινούρια γραμμή στην οποία έχει καταλήξει: η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ διότι δε συμφέρει ούτε τη Γερμανία μία έξοδος της χώρας μας από το ευρώ. Δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη στο ΣΚΑΙ. 

11:49 – Εμπνευσμένο μήνυμα στο Twitter: Η Μέρκελ έρχεται την Τρίτη. Ο Νταβούτογλου την Τετάρτη. Στοιχηματίζουμε ότι την Πέμπτη θα εμφανιστεί ο ΓΑΠ…

11:44 – Διεθνούς φήμης ο Γιώργος Τράγκας! Πρωτοσέλιδο στη Bild έγινε ο Έλληνας δημοσιογράφος. «Η Μέρκελ μας συμπεριφέρεται σαν δεύτερος Χίτλερ» δηλώνει. 

image

11:38 – «Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Αγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα. Μερικοί Έλληνες βλέπουν κοντά την Αποκάλυψη»… αναφέρει η Welt.

image

11:30 – Σημειώθηκε η πρώτη προσαγωγή. Σύμφωνα με το newsit.gr λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, ένας 50χρονος ντυμένος με μία αθλητική φόρμα της Εθνικής Ελλάδος – και μια μηχανή βαμμένη στα χρώματα της ελληνικής σημαίας – κρατώντας ένα πλακάτ με την Ανγκελα Μέρκελ και την Αφροδίτη της Μήλου – από το περίφημο πρωτοσέλιδο του Focus – έφτασε έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.

image
 
Η αστυνομία τον προσέγγισε του επισήμανε πως δεν μπορεί να παραμείνει στην περιοχή λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει και του ζήτησαν τα στοιχεία του. Εκείνος αρνήθηκε και οι αστυνομικοί άνοιξαν τον κατάλογο των προσαγωγών.

11:28 – Το δικό του μήνυμα στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην εφημερίδα Guardian.

image

11:25 – Συντονισμένες επιθέσεις σε κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι Anonymous, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό και να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

11:23 – Ο δημοσιογράφος Damian Mac Con Uladh μεταδίδει μέσω twitter ότι απαγορεύτηκε στα τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μόνο η κρατική τηλεόραση θα έχει πρόσβαση. 

11:03 – Κλειστοί από τις 10:00 το πρωί και μέχρι νεωτέρας είναι οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη. Δείτε τις αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.
 
11:02 – Το πρόγραμμα της Μέρκελ. Στις 14:15 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ ιδίαν συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ και γεύμα εργασίας.
 
Tο ραντεβού της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έχει οριστεί για τις 16:45.
 
Στις 17:30 η κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας και στην συνέχεια, η καγκελάριος θα αναχωρήσει από την Αθήνα.
 
11:01 – Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία, λόγω της απαγόρευσης συνάθροισης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, θα πραγματοποιήσουν την προσυγκέντρωσή τους στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 17:00. Το πρωί συνεδριάζουν εκτάκτως η ΚΟ και η Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

image 

11:00 – Φρούριο η πόλη εν όψει της επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ. Δείτε αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας.