Στην υπόθεση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου και τις σκοταδιστικές δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες επανέρχεται η Νέα Αριστερά, στις οποίες μάλιστα ο ίδιος επέμεινε.

Ads

«Σχεδόν 24 ώρες μετά το… σεμινάριο ευγονικής του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος παραμένει μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί επανήλθε για να υποστηρίξει τις δηλώσεις του» αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Προσθέτει ότι «κάθε λεπτό που παραμένει στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις απόψεις του» και ότι «κάθε λεπτό που περνάει επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ συνεχίζει να νομιμοποιεί και να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό ο κ. Βαρτζόπουλος υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», ενώ απαντώντας χθες στην κριτική που του ασκήθηκε, έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων, «άρνηση της απλής λογικής» και χαρακτήρισε ως «αυθαίρετες και προβοκατόρικες τις ερμηνείες των λεγομένων του.

Ads

Σήμερα ωστόσο επανήλθε με νέες δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου και επέμεινε στα όσα είπε και εξήγησε τι εννοούσε, αναφέροντας πως η δήλωσή του είναι επιστημονικά σωστή.

«Η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή το αρσενικό φύλο έχει πιο δυνατή σωματική διάπλαση έναντι του γυναικείου, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο», είπε και συμπέρανε: «άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά».