Στις απαράδεκτες και σκοταδιστικές δηλώσεις του επιμένει ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», προκαλώντας δικαιολογημένα σφοδρές αντιδράσεις.

Ads

Ο ίδιος, απαντώντας χθες στην κριτική που του ασκήθηκε, έκανε λόγο για δημιουργία εντυπώσεων, «άρνηση της απλής λογικής» και χαρακτήρισε ως «αυθαίρετες και προβοκατόρικες τις ερμηνείες των λεγομένων του.

Σήμερα ωστόσο επανήλθε με νέες δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου και επέμεινε στα όσα είπε και εξήγησε τι εννοούσε, αναφέροντας πως η δήλωσή του είναι επιστημονικά σωστή.

«Η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απόλυτα σωστή, είπα ότι επειδή  το αρσενικό φύλο έχει πιο δυνατή σωματική διάπλαση έναντι του γυναικείου, γι’ αυτό και είναι πιο επικίνδυνο», είπε και συμπέρανε: «άρα η έκφρασή μου είναι σωστή επιστημονικά».

Ads

Διαβάστε επίσης: Νέα Αριστερά / Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποπέμπει τον Βαρτζόπουλο, σημαίνει ότι συμφωνεί με τις απόψεις του

Τι είχε δηλώσει

Ανάμεσα σε άλλα, ο ίδιος υποστήριξε, μιλώντας στο Livemedia, πως «η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση» καθώς το αρσενικό είναι επιθετικό από τη φύση του και το θηλυκό είναι γεννημένο για να τίκτει!

Ο υφυπουργός υποστήριξε παράλληλα πως η επιθετικότητα έχει βιολογικά αίτια λέγοντας συγκεκριμένα πως:

«Όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επειδή είναι γεννημένος επιθετικός κι επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει ενισχύει την επιθετικότητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να βάλουμε την επιθετικότητα σε κανάλια για να εξυπηρετεί την κοινωνία. Να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις αλλά να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η έγκαιρη ανίχνευση και η καταστολή. Ο περιορισμός του.

Αν βάλει μυαλό και δεν συνεχίσει αυτές τις πράξεις – πράγμα που δεν είναι σύνηθες- ….Η τιμωρία δεν έχει εκδικητικό χαρακτήρα έχει παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα για να τον αλλάξει να του βάλει μυαλό. Ή να τον απομονώσει ώστε να μην μπορεί να κάνει κακό στην κοινωνία».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την αύξηση περιστατικών έμφυλης βίας μετά την πανδημία απαντά:

«Σε όλη την πανίδα, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση.

Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε είναι στην αγέλη, είτε στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων και με αυτή την έννοια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».