Ads

Στους δρόμους βρέθηκαν, σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι, συμμετέχοντας στο διήμερο των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων που θα τεθούν προς ψήφιση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Περίπου στις 14:30 ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Το «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα. Το tvxs.gr παρακολούθησε τις εξελίξεις με συνεχή ενημέρωση.

 

Διαβάστε επίσης: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα κατά των νέων μέτρων   

Ads

15:30 – Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

15:02 – Αποχώρησαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος, ενώ σταδιακά ανοίγουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

14:34 – «Τα μέτρα θα γονατίσουν την κοινωνία. Αν δεν αγωνιστούμε τα δεινά θα είναι μεγαλύτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος.

14:22 – Εργαζόμενοι έξω από την ΕΡΤ3 απαιτούν τη μετάδοση απεργιακής εκπομπής. Σύμφωνα με το alterthess.gr, αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 βρίσκονται έξω από το κτίριο διοίκησης επί της οδού Αγγελάκη και διεκδικούν την εφαρμογή της απόφασης που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα σε συνέλευση τους και μεταξύ άλλων προβλέπει τη μετάδοση δίωρης απεργιακής εκπομπής. Στο σημείο κατευθύνονται και μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων.

14:17 – Αποχωρούν σταδιακά από την πλατεία Συντάγματος οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία των διαδηλωτών έχει αποχωρήσει από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας Κρήτης στο ηράκλειο επέστρεψε ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών μετά την πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

14:01 Τα ξένα ΜΜΕ για την απεργία στην Ελλάδα «Γενική απεργία πριν από την ψηφοφορία λιτότητας» είναι ο τίτλος του βρετανικού δικτύου Skynews, ενώ το γερμανικό περιοδικό Spiegel παρατηρεί πως «με διαδηλώσεις κατά του πακέτου λιτότητας ξεκινά το απεργιακό κύμα στην Ελλάδα». Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη 48ωρη απεργία ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, γράφει το BBC, ενώ η Guardian μεταδίδει live τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Κατά το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ελλάδας πραγματοποιών πανελλαδική 48ωρη απεργία κατά των μέτρων λιτότητας.

image

13:55 – Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη Βασ. Γεωργίου, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Ομάδες διαδηλωτών εξακολουθούν να περνούν από το κάτω μέρος.

image

image

13:53 – Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή προσυγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους Ολυμπίου Διός, στις 17:00, απευθύνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.
 
Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του κόμματος, πλην των ομιλητών στη Βουλή, όπου και θα διαδηλώσουν κατά της ψήφισης μέτρων. Στη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα υπάρχει και ομάδα περιφρούρησης.

13:43 – Άνοιξαν οι Αχιλλέως, Πατησίων, Μάρνης και λεωφόρος Αλεξάνδρας. Κλειστές η Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, καθώς και οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

13:38 – Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης φτάνει η πορεία από το ΕΚΘ, όπως μεταδίδει το alterthess.gr. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διαδηλωτές της πορείας που ξεκίνησε από το ΕΚΘ αγγίζουν τους 17.000. 

image

13:14 – Εκλογές τώρα για να σωθεί ο λαός από τη νέα τυραννία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

13:06 – Την απογοήτευσή του για τη μικρή συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, παρά την καθολική, όπως είπε, συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία.
 
Δυστυχώς, δεν είναι της μαζικότητας που θα έπρεπε η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μιλώντας στο ρ/σ Real FM, κάτι το οποίο απέδωσε στη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η απεργία στα ΜΜΜ δεν επέτρεψε στον κόσμο να κατέβει να διαδηλώσει, δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος και έκανε λόγο για αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ.

Σημειώνεται πως αύριο, μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Σύνταγμα.

13:03 – Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στην οδό Βασ. Γεωργίου

image

12:56 – Στο Άργος, αγρότες διαδηλώνουν με τα τρακτέρ τους

image
Φωτογραφία: @news247gr

12:52 – Αποχωρεί από το Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

12:43 – Αν ψηφιστούν τα μέτρα θα έχει συντελεσθεί το μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα κατά της χώρας και του λαού, υπογραμμίζει στη δήλωσή του για τη 48ωρη γενική απεργία ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νικ. Κιουτσούκης. Η απόφαση του πρωθυπουργού «να παρθούν πρώτα τα μέτρα και να μην προχωρήσει σε πολιτική διαπραγμάτευση, αποδεικνύει περίτρανα την ανικανότητα και την ανεπάρκεια των πολιτικών ταγών του τόπου μας», αναφέρει ο κ. Κουτσούκης.

12:25 – Ξεκίνησε η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στη Σταδίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τα Χαυτεία ανεβαίνουν και οι οδηγοί ταξί

image

image

image

12:11 – Σε εξέλιξη βρίσκεται και μια διαφορετική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Όπως μεταδίδει το thestival.gr, πολίτες διαδηλώνουν χωρίς κομματικές ταυτότητες, παρά μόνο κρατώντας ταμπέλες με τα ονόματά τους.

image

image

image

12:05 – Στο Πεδίον του Άρεως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα οι ομιλίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

12:00 – Στο Σύνταγμα η ογκώδης πορεία του ΠΑΜΕ

11:59 – Κλειστές είναι οι Πατησίων από Κοδριγκτώνος, η Αχιλλέως/Μάρνη από Πλατεία Βάθης, η Αλεξάνδρας από Μαυροματαίων, η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από Χίλτον, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Αμαλίας και η Πειραιώς από Ιερά Οδό.

11:46 – Μαζική πορεία στη Βέροια, όπου οι μαθητές έκαναν αισθητή την παρουσία τους, φωνάζοντας συνθήματα για την παιδεία.

11:32 – Όπως μεταδίδει το left.gr, έγινε παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε αστυνομικούς με πολιτικά. Σε Χαριλάου Τρικούπη, Ακαδημίας και Μαυρομιχάλη οι άντρες της ασφάλειας υποχώρησαν, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών.

image
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του κέντρου

11:25 – Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι πορείες σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις από το ΕΚΘ (στο Εργατικό Κέντρο) και το ΠΑΜΕ (στο Άγαλμα Βενιζέλου).

image
Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη (Πηγή: alterthess.gr)
 
image
Από την πορεία στην Πάτρα

11:12 – Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή. Στην κεφαλή της βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα. Λόγω της κινητοποίησης κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Σταδίου.

image
Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/FosPhotos
 
11:07 – Σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία κάλεσε το λαό, σε δηλώσεις της στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
 
«Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά γενικότερα στο σύστημα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα. Αυτή, υποστήριξε, είναι «η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή την αποδέσμευση». «Οποιαδήποτε άλλη λύση που προτείνεται», συμπλήρωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, «είναι εντός των τειχών».
 
10:45 – Κλειστή είναι η οδός Πατησίων. Το πανό που αναρτήθηκε στο κτίριο της ΓΣΕΕ γράφει: «Η Ελλάδα υπό το μηδέν, ώρα μηδέν για την Ευρώπη».

image
 
10:42 – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

image