Μαίνονται οι αντιδράσεις την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να ανάψει το «πράσινο φως» για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Μετρό της Βενιζέλου.

Ads

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι η συνδικαλιστική παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο υπουργείο Πολιτισμού δίνει στη δημοσιότητα επιστημονική μελέτη  ανασχεδιασμού του σταθμού Βενιζέλου που είχε εκπονηθεί στις αρχές του 2017, με βάση την οποία τα αρχαία θα παρέμεναν κανονικά στη θέση τους.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη όσο και πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, αμφισβητούσαν την ίδια την  ύπαρξη της μελέτης, κάνοντας λόγο για «δήθεν λύση» αλλά και για «ανύπαρκτη μελέτη».

«Δηλαδή», όπως αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη, «μας πληροφορούν ότι η Αττικό Μετρό δεν πήρε ποτέ την με αρ. 1398(α)/23-1-2017 απόφαση ΔΣ με θέμα το να να παρουσιάσει στο ΚΑΣ την Μελέτη ανασχεδιασμού του σταθμού Βενιζέλου (δείτε στις φωτογραφίες την απόφαση που… δεν υπάρχει, αλλά κατατέθηκε στα πρακτικά του ΚΑΣ για να απαντηθούν τα ψέματα του Ν. Ταχιάου);».

Ads

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη εδώ