Για ευθείες και σκληρές παρεμβάσεις των δανειστών υπέρ των συμφερόντων που εξυπηρετούν οι πλατφόρμες μίσθωσης οχημάτων όπως η UBER και η ΤAXI BEAT,  έκανε λόγο ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας στο tvxs.gr, την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που υποχρεώνει τις εταιρίες να συμμορφωθούν με όσα ισχύουν για τις εταιρίες μεταφορών.

Ads

Ερωτηθείς για τις φήμες που υπήρξαν, ο Υπουργός τις επιβεβαίωσε πλήρως λέγοντας «σε μεγάλο μέρος των διαπραγματεύσεων υπήρξαν πολύ σκληρές παρεμβάσεις των θεσμών υπέρ των εταιριών αλλά αντισταθήκαμε» και επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι είχαν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ των εταιριών.

Από τη Θράκη, όπου εγκαινίασε τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, δήλωσε: «Αποδείχτηκε ότι οι παλαιοκομματικές δυνάμεις της χώρας, όπως η ΝΔ, συνεχίζουν να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού λαού. Στελέχη της ΝΔ υπερασπίστηκαν την UBER και ο ίδιος ο Πρόεδρος την TAXIBEAT, τις οποίες ονομάτισαν ανοιχτά.  Aυτό σημαίνει ότι δεν έχουν όριο και υπερασπίστηκαν εταιρίες που δεν έχουν έδρα στη χώρα ενώ η UBER δεν έχει ούτε υποκατάστημα» είπε και πρόσθεσε ότι είναι συμφέροντα  που επιζητούν την αποδόμηση του παραγωγικού ιστούς χωρίς να σέβονται την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Επιπλέον επιτέθηκε και στα ΜΜΕ που είχαν ασκήσει σκληρή κριτική στον ίδιο και την κυβέρνηση για τις επιχειρούμενες αλλαγές, που επιβεβαιώθηκαν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Τα γραφεία τύπου της ΝΔ, που φιλοξενούνται σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης φρόντισαν, όπως κάθε φορά,  να  λασπώσουν για να πουν ότι είμαστε ενάντια στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τις νέες τεχνολογίες, ότι υπερασπιζόμαστε τις συντεχνίες και τον παλαιοκομματισμό.

Ads

Φάνηκε ποιος σέβεται την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και θέλει η χώρα να είναι ευρωπαϊκή χώρα με φωνή δική της και ρόλο είναι η κυβέρνηση Τσίπρα και ποιος θέλει μια χώρα δέσμια των συμφερόντων και ψωροκώσταινα επίσης φάνηκε, είναι οι δυνάμεις του παλαιοκομματισμού με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο για τις εταιρίες διαμοιρασμού των μισθώσεων οχημάτων κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.