Η πρωτοφανής εικόνα του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, ο οποίος βρισκόταν μόνος του στα έδρανα του κόμματος, προκάλεσε αίσθηση στο κοινοβούλιο και δείχνει μία εικόνα διάλυσης στο εσωτερικό.

Ads

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές από την ΚΟ των Σπαρτιατών. Πρόκειται για τους Ιωάννη Κόντη, Ιωάννη Δημητροκάλη και Χαράλαμπο Χατζηβαρδά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις φωτιές, μάλιστα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Βασίλης Στίγκας, έστειλε τα δικά του «μηνύματα» προς του βουλευτές του κόμματος του λέγοντας πως «είναι παρακινούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και το λέω με το θάρρος της γνώμης μου ως Έλληνας Πολίτης», καταγγέλλοντας μεθόδους «που παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε που λένε σε κάποιους τι θα κάνουν πότε θα το κάνουν και πώς θα το κάνουν».

Έπειτα τόνισε: «δεν φοβάμαι ως Σπαρτιάτης. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στο ακροδεξιό κόμμα υπάρχουν εσωκομματικές διαμάχες εδώ και κάποιους μήνες σχετικά με την στήριξη για τον Δήμο Αθηναίων στον καταδικασμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο ωστόσο με ανακοίνωση τους οι Σπαρτιάτες στηρίζουν, πλέον και επίσημα.

Η απάντηση των 11 βουλευτών

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι 11 βουλευτές του κόμματος κάνουν λόγο για «αισχρές δηλώσεις» και κατηγορούν τον Στίγκα ότι λειτουργεί «εξωθεσμικά και παράνομα» αλλά και ως πιόνι της κυβέρνησης.

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας;

Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ»