Παρά τις εσωτερικές «διαμάχες» του προέδρου του κόμματος των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα με βουλευτές,  που δήλωναν στήριξη στον καταδικασμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, τελικά ο κ. Στίγκας φαίνεται να…υπέκυψε, καθώς οι Σπαρτιάτες με ανακοίνωσή τους δήλωσαν επίσημα την στήριξή τους στο πρώην μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Ads

Διαβάστε επίσης: Σπαρτιάτες / «Ρήγμα» λόγω της υποψηφιότητας Κασιδιάρη

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (27/08) οι Σπαρτιάτες ανακοίνωσαν ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξουν τον Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων, κάνοντας λόγο μάλιστα για «υποψηφιότητα – ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της δημοτικής αρχής της ΝΔ στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου προκλήθηκε εσωτερική κρίση στο κόμμα όταν ο Β. Στίγκας αποδοκίμασε δημόσια και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής τον βουλευτή του Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά από δήλωση του τελευταίου περί στήριξης της υποψηφιότητας Κασιδιάρη, λέγοντας πως τα όσα είπε ήταν η προσωπική του άποψη.

Ads

Οι βουλευτές, έπειτα συνυπέγραψαν κείμενο που αποδοκίμαζαν την στάση του Βασίλη Στίγκα.

Διαβάστε επίσης: «Σπαρτιάτες» / Εννέα βουλευτές κατά Στίγκα για τα «μάτια» του Κασιδιάρη

Τις σχέσεις ωστόσο των Σπαρτιατών με τον Ηλία Κασιδιάρη δεν τις έχει αρνηθεί ποτέ ο πρόεδρος του κόμματος, καθώς την ημέρα των εκλογών όπου και μπήκαν στη Βουλή ο ίδιος ο Βασίλης Στίγκας είχε δηλώσει «Ευχαριστούμε τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν το καύσιμο, η κηροζίνη που μας βοήθησε».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, το κόμμα του Βασίλη Στίγκα επισημαίνει πως «Η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ», συσχετίζοντας τα «αθηναϊκά γκέτο», όπως αναφέρει, με εκείνα «του Σικάγο, Ντιτρόιτ ή ακόμη και του Λος Άντζελες».

Επιπλέον,  η υποψηφιότητα Κασιδιάρη χαρακτηρίζεται «ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα» και δηλώνουν πως οι ψηφοφόροι τους «γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν».