Μπορεί οι βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» να μην γνωρίζουν ακόμα τα κατατόπια της Βουλής, ήδη όμως ξεκίνησαν τις εσωκομματικές διαμάχες και τις δηλώσεις «εκτός γραμμής» και μάλιστα για χάρη του νεοναζί Κασιδιάρη. Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε ήδη και αφορμή είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας  για τον Δήμο Αθηναίων του καταδικασμένου νεοναζί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ads

Παρά το γεγονός ότι οι «Σπαρτιάτες» επιχειρούν να θολώσουν τα νερά σχετικά με την  «περίεργη» σχέση κηδεμονίας που έχει το κόμμα με τον καταδικασμένο νεοναζί, η έκδηλη χαρά του βουλευτή τους Κωνσταντίνου Φλώρου αναφορικά με την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία στην ηγεσία του ακροδεξιού μορφώματος.

Ο βουλευτής Φλώρος χαρακτήρισε ως τη «μοναδική ελπίδα της Αθήνας» την υποψηφιότητα Κασιδιάρη, γεγονός που φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον πρόεδρο του κόμματος. Ο Βασίλης Στίγκας προσπάθησε να «τραβήξει το αυτί» του βουλευτή του, λέγοντας ότι λειτούργησε αυτοβούλως, αναφέροντας μάλιστα πως θα πάρει μέτρα. «Δεν είχα γνώση επί του θέματος και οφείλω εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα», τόνισε.

Η ανακοίνωση 

Η αναταραχή στην τάξη των εκλεγμένων ακροδεξιών προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Ηλία Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές. Η ανακοίνωση – μανιφέστο του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αναφέρει :

Ads

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει τη δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ. Στόχος του να περάσει στον δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει τη διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων».

Ηλίας Κασιδιάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Την ανακοίνωση έστειλε προς δημοσίευση στα ΜΜΕ η δικηγόρος του Βάσω ΠανταζήΌλα τα παραπάνω έρχονται να εντείνουν τους ψιθύρους που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα για ρωγμή στις σχέσεις Στίγκα – Κασιδιάρη.