Σε εμφανή αμηχανία βρίσκεται η ΝΔ στον απόηχο της ομολογίας Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του χθεσινού debate πως η υπόθεση των υποκλοπών αποτελεί σκάνδαλο.

Ads

Κάτι τέτοιο διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από την απάντηση που δίνει ο Άκης Σκέρτσος στην σημερινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει πως η επίμαχη αναφορά υοθ πρωθυπουργό έγινε λόγω … Economist.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις, λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει «σκάνδαλο». Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018» υποστηρίζει ο κ. Σκέρτσος.

«O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ads

Επίσης σημειώνει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.