Τις αποκαλύψεις των Wikileaks για τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου σχολίασε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ads

Γνώριμος με τους επικεφαλής της διαπραγμάτευσης από παλία, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Πολ Τόμσεν ξέρει από εκβιασμούς», ενώ χαρακτήρισε «δεύτερο βιολί» την Ντέλια Βελκουλέσκου, που όπως είπε εκτελεί εντολές. Σημείωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να αψηφούμε αυτά που ακούσαμε να λέει ο Τόμσεν καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που επηρεάζει την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ως νομικός δεν γνωρίζει οικονομικά και ακολουθεί τη γνώμη των οικονομολόγων του Ταμείου.

Αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με το κουαρτέτο, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα με αμοιβαίες υποχωρήσεις και προέβλεψε επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής του χρέους και όχι κούρεμα.

«Η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στο να βγει από την ύφεση και μπορεί να παρουσιάσει ανάπτυξη το Β΄ εξάμηνο του 2016», τόνισε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, καταλήγοντας.

Ads