Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Ρωσίας έναντι σημαντικών υποδομών της Ουκρανίας. Η Ρωσία έπληξε, εκ νέου σήμερα 29/3, τρία θερμοηλεκτρικά εργοστάσια της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας, της DTEK.

Ads

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές. Από τη μεριά της ουκρανικής ιδιωτικής εταιρείας, DTEK, όπως ανακοίνωσε στο Telegram, «Ο εξοπλισμός υπέστη σοβαρές ζημιές. Αφού τελείωσε η επίθεση, οι μηχανικοί άρχισαν αμέσως να αποκαθιστούν τις ζημιές».

Το Κίεβο έχει αναγκαστεί να αναστείλει την εξαγωγική του δραστηριότητα και να βασιστεί σε εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά τα καίρια πλήγματα τα οποία έχει δεχθεί σε επίπεδο υποδομών παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής παραγωγής.

Στόχοι επιθέσεων θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια

Σύμφωνα με μετάδοση της ουκρανικής τηλεόρασης σήμερα το πρωί 29/3, εκρήξεις ακούστηκαν στις επαρχίες Ιβάνο- Φρανκσίφσκ και Χμελνίτσκι, όπως και στην πόλη Ντνίπρο, ενώ στον ουκρανικό εναέριο χώρο εντοπίστηκαν ρωσικοί πύραυλοι κρουζ.

Ads

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η Ukrenergo, ανέφερε ότι ενεργειακές υποδομές της χώρας έγιναν στόχος επιθέσεων της Ρωσίας με πυραύλους και drones. Πλήγματα δέχτηκαν θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι έπληξαν και πάλι ενεργειακές υποδομές σε μια μαζική και συντονισμένη επίθεση», σημείωσε η Ukrenergo στο Telegram, μιλώντας για την επίθεση σε στόχους στις κεντρικές και δυτικές επαρχίες.