Στην επιβολή προστίμου για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου προχώρησε το λιμεναρχείο της Ρόδου στο Beach Bar στην περιοχή Αγ. Μαρίνα Ρόδου, για το οποίο έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες έντονες αντιδράσεις και επίσημες παρεμβάσεις, ύστερα από την δημοσιοποίηση βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει σερβιτόρο να παραδίδει δια θαλάσσης φαγητά στους πελάτες που βρίσκονται σε πλατφόρμα εντός της θάλασσας.

Ads

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα δόθηκε χθες εντολή στο λιμενικό σώμα από τον νέο υπουργό Ναυτιλίας Μιχάλη Βαρβιτσιώτη να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ για εργαζόμενο στη Ρόδο: Ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας

Ads

Σε δηλώσεις του πάντως ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι το σχετικό βίντεο το ανάρτησε ανταγωνιστής του, που ήθελε να του κάνει κακό.

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είπε  στο OPEN και συνέχισε:

«Ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Εγγλέζο Παναγιώτη, έχουν κληθεί να καταθέσουν στον εισαγγελέα.