Εικόνες που θυμίζουν το λιγότερο «εργασιακό μεσαίωνα» βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνοντας τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται σερβιτόρος σε beach bar της Ρόδου.

Ads

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο νεαρός σερβιτόρος έχει μπει κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει πάνω από τη μέση του, προσπαθώντας να παραδώσει μια παραγγελία.

Για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου μιλώντας στο enikos.gr και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πρέπει να φοράμε στολή δύτη για να σερβίρουμε;».

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: «Με έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα» αναφέρει ο 22χρονος εγκαυματίας

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για σερβιτόρο στη Ρόδο: Η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας

Ads

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Χότζογλου, ο οποίος υποστήριξε πως θα γίνει σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο ίδιος ζητεί επίσης απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με το εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή αν όλα αυτά είναι αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση, όπως επισημαίνει ο κ. Χότζογλου, θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους και στην επιβολή των ανάλογων προστίμων ή την κατεδάφιση των συγκεκριμένων κατασκευών.

Διαβάστε επίσης: ΚΚΕ: «Σταγόνα στον ωκεανό» τα σοκαριστικά περιστατικά σε Ρόδο και Χανιά

Παρέμβαση για το περιστατικό πραγματοποίησε και ο νέος υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε σε ανάρτησή του:

«Για το γνωστό περιστατικό με τον σερβιτόρο στην Ρόδο, κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή τη στιγμή διενεργεί έλεγχο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά του».

Επίσης, παρέμβαση είχαμε και από τον νέο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του:

«Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα».