Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό της εισβολής, τα ξημερώματα της Παρασκευής, οκτώ αστυνομικών με πολιτικά μαζί με ειδικό σκύλο ανίχνευσης, σε σπίτι φοιτήτριας στο Ρέθυμνο, μέλους της Attack και της νΚΑ, για να βρουν «ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης στην πόλη στις 25 Μαρτίου!».

Ads

Παρότι η φοιτήτρια και ο συγκάτοικός της αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες μετά την προσαγωγή τους, οι οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ Κρήτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το απόγευμα έξω από το αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου καταγγέλλοντας την αδιανόητη εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι της φοιτήτριας, δημοσιεύοντας παράλληλα σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τους φοιτητές «η εισβολή αυτή είχε σκοπό την τρομοκράτηση και την αποσιώπηση οποιαδήποτε φωνής αγωνίζεται συλλογικά και αντιτίθεται στο κατεστημένο» και όπως δηλώνουν «όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν δεν θα το καταφέρουν. Παλεύουμε πάντα για την αυτοδιάθεση των λαών, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο σύστημα που τρέφει τους πολέμους αλλά και καθετί διαλύει τις ζωές μας».

Ads

Διαβάστε επίσης: Ρέθυμνο / Εισβολή αστυνομίας σε φοιτητικό σπίτι λόγω συνθημάτων υπέρ της Παλαιστίνης στην πόλη