Μόλις τέσσερα 24ωρα μετά την φερόμενη ομολογία του, ότι είδε την φωτοβολίδα του να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει, ο 18χρονος που έχει συλληφθεί για τον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ κατά τα επεισόδια στον Ρέντη και κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε την Πέμπτη στην απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, ότι έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο, συνεπώς, δεν είναι βέβαιο αν ήταν η δική του εκείνη που χτύπησε τον αστυνομκό.

Ads

Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ο 18χρονος έφθασε στα δικαστήρια Πειραιά λίγο πριν τις 11:00 το πρωί μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, γεγονός το οποίος επιβεβαιώνεται και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αφού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν. Ο αστυνομικός φέρεται να βρισκόταν βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων και, σύμφωνα με την αρχική «ομολογία», η φωτοβολίδα, αφού χτύπησε πρώτα στο έδαφος, χτύπησε τον αστυνομικό.

Ads

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Ο προφυλακιστέος πλέον 18χρονος, κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Την ίδια ώρα, ο 31χρονος υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση για έκτο 24ωρο. Πλαστικός χειρουργός προέβη στην τοποθέτηση δερματικού μοσχεύματος στο σημείο της χειρουργικής τομής, προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση του τραύματος, καθώς οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου, για να αποφευχθούν οι σημαντικές επιπλοκές, απόρροια του εκτεταμένου τραύματος στον μηρό από τη φωτοβολίδα της περασμένης Πέμπτης.

Οι γιατροί αναμένουν τώρα να ελεγχθεί και η εγκεφαλική λειτουργία αφού ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα. Ο 31χρονος παραμένει σε καταστολή και υποστηρίζεται η αναπνοή του μηχανικά, ενώ παίρνει ακόμα ενδοφλέβια φάρμακα, στα οποία δείχνει ότι έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται ο οργανισμός.