Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο 18χρονος συλληφθείς που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ads

Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου περιλαμβάνει απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή βεγγαλικών.

Οπως ανέφερε νωρίτερα η ΕΡΤ, ο 18χρονος φέρεται να είπε στην απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω και πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μετά από απειλές που δέχθηκε η οικογένειά του, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. «Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί και το έδωσα στην Ασφάλεια. Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο θεός τιμωρεί οικογένειες όπως η δικιά σας. Πόσους βιασμούς θα αντέξει ο Ν. πριν κρεμαστεί. Σύντομα δεύτερη κηδεία» δήλωσε χθες, Τετάρτη (13/12), η μητέρα του 18χρονου στον Alpha.

Περισσότερα σε λίγο.