Τιτάνιο αγώνα δίνουν στη μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης εκατοντάδες πυροσβέστες και οι εθελοντές για να μην ξεφύγουν οι φλόγες ειδικά προς την Πάρνηθα, με τα εναέρια μέσα να επαναλαμβάνουν τις ρίψεις με το πρώτο φως της μέρας.

Ads

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη, ενώ έχει εξοντώσει μεγάλες εκτάσεις πυκνού δάσους. Καμένα αυτοκίνητα και κολώνες της ΔΕΗ συμπληρώνουν το σκηνικό φρίκης.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης. Στο  παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν πέσει τελείως οι άνεμοι, κάτι που αφήνει ελπίδες ότι η πυρκαγιά θα κρατηθεί στα όρια της.

Διαβάστε επίσης:

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ads

Ξενύχτησε το Κρυονέρι

Οι κάτοικοι του Κρυονερίου βρίσκονταν στους δρόμους και τις πλατείες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Μακάρι να σβήσει η φωτιά και να ξυπνήσαμε τους κατοίκους άδικα» δήλωσε στο in.gr ο αντιδήμαρχος Διονύσου.

Η πρόσβαση στην περιοχή έχει αποκλειστεί για όσους επιθυμούν να εισέλθουν, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τις οδούς που οδηγούν κοντά στη φωτιά.

Εστάλη και σχετικό μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Οδό Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης Κρυονερίου, εκκενώστε τώρα προς την Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας μέσω Λεωφόρου Κρυονερίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα.

ΕΥΔΑΠ: Εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο της Χελιδονούς

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή που επέφερε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη τις τελευταίες ώρες.

Όπως ενημερώνει η ΕΥΔΑΠ μέσω της  συγκεκριμένης εγκατάστασης υδροδοτούνται οι περιοχές: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι, Χαλάνδρι και περιοχές του Δήμου Διονύσου. 

Η ΕΥΔΑΠ συνιστά στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να καταναλώνουν νερό με τη μέγιστη δυνατή σύνεση καθώς ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου είναι απροσδιόριστος δεδομένου ότι η πυρκαγιά βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη. 

Δήμαρχος Αχαρνών: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πληγείσα περιοχή

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σημείωσε πως η πληγείσα περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις.

«Τώρα που ξημέρωσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει περιοριστεί, παντού υπάρχουν αποκαΐδια και στάχτες, είναι φοβερό αυτό που έχει συμβεί εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί, δεκάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, από σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα ξεκινήσουν επίσημη καταγραφή. Θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή, έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη και με τον υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο έχει πάθει ζημιά ο κόσμος, είναι λυπηρή εικόνα… Απογοήτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

Διακοπή κυκλοφορίας:

  1. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ Λ. ΚΥΜΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ.
  2. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ.
  3. ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΟΔΟ ΠΑΡΝΗΘΟΣ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΑΜΠΡΟΣ).
  4. Λ. ΚΥΜΗΣ ΑΠΟ Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΕΩΣ ΤΑΤΟΪΟΥ
  5. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ.
  6. ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ Ν.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ.

Αποκατάσταση κυκλοφορίας:

  1. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ.
  2. Ν.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image