Με μια ακόμη εμπρηστική παρέμβαση ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρεί να «τορπιλίσει» και τις νέες γέφυρες στη διαπραγμάτευση Ελλάδας – Ευρώπης.

Ads

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω το τελεσίγραφο του χθεσινού Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε διαμήνυσε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin ότι η μόνη περίπτωση να υπάρξει συμφωνία είναι να δεσμευτεί η Αθήνα για ολοκλήρωση του Μνημονίου. 

«Είναι ακόμη ανοιχτό το εάν η Αθήνα θέλει πρόγραμμα ή όχι» υπογραμμίζοντας πως χθες υπήρξε καθολική ομοφωνία εντός του Eurogroup σε ότι αφορά την χώρα μας.

«Μια επέκταση του προγράμματος έχει νόημα μόνο εάν η Ελλάδα σχεδιάζει να το ολοκληρώσει» τόνισε, προσθέτοντας πώς «θέλουμε ξεκάθαρη δέσμευση σε αυτό».

Ads

«Εάν η Αθήνα δεν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να το επεκτείνουμε» υπογράμμισε.

Μέχρι στιγμής, σημείωσε, ο Ελληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δεν ήταν πολύ επιτυχημένος στο να πείσει τους υπόλοιπους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης.

Δεν έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα εάν ο κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες της». 

Διαβάστε επίσης: