«Καρκίνο» χαρακτήρισε την οπαδική βία ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ads

«Είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω της παράλογης βίας. Γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να ασκήσουν βία. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο λόγω φανέλας; Αυτός είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς» είπε ο πρόεδρος της UEFA και συνέχισε:

«Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν βλακωδώς τις ιδέες τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και πέραν αυτής».

Διαβάστε: Μητσοτάκης / Θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών – Ένας σύνδεσμος για κάθε ομάδα

Ads

Ο κ. Τσέφεριν ζήτησε «από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτό, όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά και από την κοινωνία. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαστε αποφασισμένοι».

https://www.youtube.com/watch?v=WrvhJE_WtIA&ab_channel=%CE%9F%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82&fbclid=IwAR1bYu6XNEtQcFX1hQ5cKgI54wBBf7-KqjFhW624WYJBb-9DAZx-GMonIHg