Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την οργανωμένη δολοφονική επίθεση Κροατών και Ελλήνων ακροδεξιών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Ads

Κατά τη συνάντηση, αναμένεται η πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τα γεγονότα της 7ης Αυγούστου υπό το βάρος της επιχειρησιακής αδράνειας της Ελληνικής Αστυνομίας στην «παρέλαση» των νεοναζί Κροατών στη χώρα, παρά την απόφαση της UEFA για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, θα ακολουθήσει στις 11:00 διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Αλεξάντερ Τσεφέριν και αρμόδιων υπουργών. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της UEFA θα έχει συνάντηση και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη 16 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το Super Cup της UEFA μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Tο Foreign Office εξέδωσε ήδη ανακοίνωση για να ενημερώνει τους Άγγλους οπαδούς για το τι πρέπει να προσέξουν κατά την άφιξή τους στο γήπεδο.

«Εάν ταξιδεύετε στην Αθήνα για τον αγώνα, θα πρέπει να σχεδιάσετε τις μετακινήσεις σας στην πόλη για να φτάσετε στην ειδική ζώνη της Μάντσεστερ Σίτι ή το γήπεδο πολύ πριν από την έναρξη του αγώνα, να ακολουθήσετε τις οδηγίες των τοπικών αρχών, να φροντίσετε προσωπικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων, ειδικά σε πλήθη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Σίτι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανακοίνωση.