Η αποχή του από την τηλεόραση, μετά από υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου, κράτησε λιγότερο από έναν μήνα και σε καμία περίπτωση δεν τον έκανε λιγότερο θορυβώδη. Και μόνο η δραστηριότητά του στα social media, πόσο μάλλον η παρουσία του στη Βουλή, αρκούν για να κάνουν τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη το πιο ορατό πρόσωπο της κυβέρνησης που πρωταγωνιστεί διαρκώς στην πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους που δεν περιλαμβάνονται στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.
Με άλλα λόγια, δεν τον ελέγχουν, δεν μπορούν να τον περιορίσουν, τους αιφνιδιάζει και τους φέρνει προ τετελεσμένων. Δηλαδή, έχει γίνει πρόβλημα. Η τελευταία «βόμβα» που έριξε είναι η υπεράσπιση της πρακτικής των εισπρακτικών εταιρειών να τηλεφωνούν μέσα στην πανδημία στους πολίτες και να τους ζητούν χρήματα. Από το βήμα της Βουλής, διεμήνυσε ότι «οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» γιατί «τα χρέη είναι για να πληρώνονται». Και τόνισε: «Αν υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι τα χρέη πρέπει να μην πληρώνονται, τότε θα υπάρξει γενικευμένη χρεοκοπία των πάντων και καταστροφή της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας».
Παλαιότερα είχε εκφράσει διαφορετική άποψη και δικαιολόγησε την αλλαγή στάσης του επικαλούμενος απόφαση των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών της 31ης Δεκεμβρίου 2020 η οποία όπως ανέφερε απαγόρευσε στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιβάλλουν «μορατόριουμ» στη διαδικασία είσπραξης των οφειλών λόγω πανδημίας. Αναγνώρισε, πάντως, ότι πρέπει να υπάρχουν όρια: «Εάν τηλεφωνούν μία φορά την ημέρα, εάν τηλεφωνούν μόνο σε εργάσιμες ώρες και ημέρες και όχι το Σαββατοκύριακο, εάν δεν τηλεφωνούν στο χώρο εργασίας, εάν δεν τηλεφωνούν σε συγγενικά πρόσωπα κλπ».
Είναι να απορεί κανείς πώς με μεγάλους κλάδους της οικονομίας σε αναστολή, ο υπουργός Ανάπτυξης θεωρεί ότι είναι κατάλληλη η συγκυρία για άσκηση πίεσης σε οφειλέτες να πληρώσουν χρέη. Πόσο μάλλον να τάσσεται δημόσια υπέρ μιας τόσο αντικοινωνικής πρακτικής που δεν λαμβάνει υπόψιν τα αδιέξοδα στο εμπόριο, την εστίαση, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει τη δική του ατζέντα, δεν είναι διατεθειμένος να αυτοπεριοριστεί παρόλο που του το ζητάνε από το Μέγαρο Μαξίμου, διεκδικεί τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση και αν δεν ακουστεί δυνατά δεν μπορεί να ησυχάσει.
Κάπως έτσι την πάτησε και με τα βαφτίσια. Διαφήμισε ότι έγινε νονός παρά το lockdown και, μετά την κατακραυγή, αντί να χαμηλώσει τους τόνους, επιτέθηκε μαινόμενος σε όσους τον επέκριναν. Τελικά, αναγνώρισε το λάθος του αλλά πια ήταν αργά γιατί το κακό είχε γίνει, είχε δοθεί άλλη μια απόδειξη στην πράξη ότι η κυβέρνηση αυτοεξαιρείται κατά βούληση από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για όλους.
Με τη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή υπέρ των εισπρακτικών εταιρειών παράγει ένα ακόμη κύμα αρνητικής δημοσιότητας για την κυβέρνηση σε μια στιγμή που έχει γίνει εμφανής η αποτυχία της στην πολιτική δημόσιας υγείας. Με αυτή την έννοια, ο Αδ. Γεωργιάδης είναι ο καλύτερος πελάτης της αντιπολίτευσης.
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >