Μεγάλη ταχύτητα, από 100 έως 150 χλμ/ώρα, εκτιμάται πως είχε αναπτύξει ο Παντελής Παντελίδης, την ώρα που έμπαινε στην κλειστή στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Ads

Αξιωματικός της Τροχαίας, μιλώντας στον «Ελευθέρο Τύπο», ανέφερε πως τόσο ο Παντελής Παντελίδης, όσο και η συνοδηγός του δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν βάλει πίσω από την πλάτη. Αντίθετα ζώνη φορούσε η 21χρονη, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρά.

Όπως σημειώνει ο εν λόγω αξιωματικός ο γνωστός τραγουδιστής «τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες». «Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παντελής Παντελίδης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και παρά τις προσπάθειες να μη βγει εκτός δρόμου δεν τα κατάφερε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα, πάνω στα οποία προσέκρουσε το όχημα. Ενδεικτικό είναι πως η επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του διήρκεσε περισσότερα από 45 λεπτά.

Ads

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της τροχαίας: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από τον πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν πάρει καταθέσεις από τις δυο κοπέλες που επέβαιναν στο όχημα διότι δεν το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας τους.