Τέσσερα άτομα συνέλαβε η αστυνομία μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Ads

Πρόκειται για τον υπεύθυνο του έργου, έναν χειριστή μηχανήματος και δύο ακόμη εργαζόμενους. Οι πρώτοι δύο οδηγήθηκαν στο τμήμα ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται τραυματισμένος και η διαδικασία σύλληψής του θα κινηθεί όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Ο τέταρτος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr πρόκειται για έναν ακόμα εργαζόμενο χειριστή μηχανήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία αναζητά και άλλα άτομα προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για άτομα που έχουν θέσεις ευθύνης για τη συγκεκριμένο έργο και τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.

Ads

Στο μεταξύ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν της έρευνες να συντρίμμια καθώς υπάρχουν αναφορές για δύο εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση απο την Πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ,«στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα. ‘Αμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ», και προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους. (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Στο μεταξύ, σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, έχει διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πύργο, καθώς και στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής.

https://youtu.be/H-Pb7-89ZVU