Αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού τουλάχιστον δύο ατόμων κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στην Πάτρα, στην είσοδο της περιμετρικής οδούς, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ads

Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει ανασυρθεί νεκρός και τουλάχιστον δώδεκα τραυματισμένοι. Οι διασώστες, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή διασωστικών σκύλων, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους.

Νωρίτερα, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, είχαν αναφερθεί ένας νεκρός και 8 τραυματίες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης, ένας νεκρός και 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου ενώ στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Ads

Όπως ανέφερε, «στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα. ‘Αμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ», και προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

«Γλίτωσα από θαύμα» λέει αυτόπτης μάρτυρας:

https://youtu.be/SOjZG8O75uQ

Παράλληλα, επισήμανε ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης».

Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας , ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Σε ισχύ παραμένουν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα, έχει διακοπεί και η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πύργο, καθώς και στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής.

https://youtu.be/H-Pb7-89ZVU

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις δίδυμες γέφυρες γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια, καθώς είχαν προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021.

https://youtu.be/6eWwSQKJDI4

Οι δύο γέφυρες βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας.