Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ads

Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά την επικείμενη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο οποίος αναμένεται να δεχτεί επίμονες ερωτήσεις επί του ζητήματος κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του προ λίγων μηνών είχε αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου,  δηλώνοντας πως ο ίδιος είναι «υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός που έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες».

Από τη μεριά του πάντως, μιλώντας στον Alpha ο Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να επιστρατεύσει το επιχείρημα ότι μια τέτοια κυβερνητική πρωτοβουλία αποτελεί «εργαλείο».

«Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία ή τις αδύναμες κυβερνήσεις αυτός είναι ο σκοπός, αυτή είναι η σωστή επιλογή κυρίως στους καιρούς που ζούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads

«Θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε διαρκή περίοδο ακυβερνησίας» επέμεινε ο Γιάννης Οικονόμου κληθείς να απαντήσει αναφορικά με την σχετική δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι η απάντηση θα δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.