Μια 46χρονη, πρώην νοσηλεύτρια στο Δρομοκαΐτειο, η οποία προσήχθη το Σάββατο από τις αρχές, ομολόγησε πως βοήθησε την Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το ψυχιατρικό νοσοκομείο και στη συνέχεια της παρείχε κατάλυμα, μέχρι τη στιγμή της παράδοσής της. Η γυναίκα, μετά την κατάθεσή της, αφέθηκε ελεύθερη με το προανακριτικό υλικό να υποβάλλεται στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Ads

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης η 46χρονη προσήχθη και εξεταζόμενη ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στη Βίκυ Σταμάτη προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει. «Συγκεκριμένα, της παρέδωσε κλειδί καίριας θύρας του Νοσοκομείου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έξοδός της από αυτό και παράλληλα διευκόλυνε τη διαφυγή της μεταφέροντάς την με όχημα της και παρέχοντάς της κατάλυμα. Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η γυναίκα φέρεται να είπε πως βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη γιατί τη λυπήθηκε στην κακή κατάσταση που βρισκόταν. Πριν από περίπου τρεις μήνες της παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας, από όπου και διέφυγε. Η 46χρονη παρέλαβε η ίδια με το αυτοκίνητό της τη Βίκυ Σταμάτη και τη μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της. Παρουσιάζοντάς την ως φίλη που είχε σημαντικά προβλήματα ζήτησε να τη φιλοξενήσουν, όπως και έγινε. Τελικά η Βίκυ Σταμάτη αποφάσισε να παραδοθεί. Τηλεφώνησε στον συνήγορό της, ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές που την εντόπισαν και την συνέλαβαν, ώστε να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο.