Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποίησαν μέλη ομοφυλοφιλικών οργανώσεων ενάντια στη στάση της εκκλησία και την απόφαση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου να χτυπήσει πένθιμα τις καμπάνες λόγω της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης.

Ads

Σε μια συμβολική κίνηση δύο νέοι ντυμένοι παπάδες φιλήθηκαν μπροστά στην Μητρόπολη. Ένταση προκλήθηκε με περαστικό ο οποίος αντέδρασε στη διαμαρτυρία των μελών των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων.

Οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και το απόγευμα στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, την ώρα που εντός του κτίριου πραγματοποιείται η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. [Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή εδώ]

image

Ads

image

image

Διαβάστε επίσης: 

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για όλα τα άρθρα στην Ολομέλεια, και το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι θα διαφοροποιήσει τη θετική του στάση, αν ο υπουργός υιοθετήσει τροπολογίες που έχουν κατατεθεί. Το νομοσχέδιο έχουν ανακοινώσει πως θα καταψηφίσουν το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

Φωτογραφία από το Twitter του Μάκη Σινοδινού