Ολοκληρώθηκαν αργά βράδυ του Σαββάτου οι απολογίες των πρώτων 31 κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής ομάδας οπαδών στην οποία οι αρχές χρεώνουν τα σοβαρά επεισόδια στο Ρέντη και δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ads

Από τους 31 κατηγορούμενους που βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, οι επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο από τους θεωρούμενους, κατά τη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Απόπειρα αυτοκτονίας κατηγορούμενου στη ΓΑΔΑ

Ενας εξ αυτών, ο 31χρονος, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ κρατούνταν στη ΓΑΔΑ.

Οπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του μια τηλεκάρτα και με αυτή αποπειράθηκε να κόψει τις φλέβες του. Οι αστυνομικοί είδαν από τις κάμερες τι πήγε να κάνει και επενέβησαν, σταματώντας τον.

Ads

Ο 31χρονος, με το προσωνύμιο «Κοκός», μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία», όπου παραμένει φρουρούμενους. Η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση.

Ανάμεσα σε αυτούς που προφυλακίστηκαν είναι και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, όπως και ένας κάτοικος Γερμανίας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους 24 κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων που αφορούν την υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Μεταξύ αυτών που έμειναν ελεύθεροι με περιοριστικους όρους, είναι και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Το πρωί στα δικαστήρια θα μεταφερθούν για τις απολογίες τους οι τελευταίοι 32 -από τους 67 συνολικά- κατηγορούμενοι στην υπόθεση, σε μια χρονοβόρα διαδικασία.

Ολοι οι προφυλακισθέντες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους, για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.