Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα «ψευδή και ανακριβή γεγονότα» και τις «ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις» απαιτεί από τον δημοσιοφγράφο του Σκάι, Άρη Πορτοσάλτε, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, διά των συνηγόρων της.

Ads

Αφορμή για την οργή της οικογένειας του Ζακ – η δίκη για τον φόνο του ξεκίνησε σήμερα, αλλά διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 6 Νοεμβρίου – ήταν το παραλήρημα του Πορτοσάλτε από την ραδιοφωνική εκπομπή του, στην οποία χαρακτήρισε τον Ζακ… «τοξικοαυτό» που πήγε «να κάνει διάρρηξη».

Διαβάστε επίσης: 

Πέρα από το προσβλητικό ύφος του Πορτοσάλτε, όσα είπε συνιστούν και ψεύδη, αφού, αφενός οι τοξικολογικές εξετάσεις μετά τη δολοφονία του Ζακ βγήκαν καθαρές, αφετέρου, σύμφωνα με τη δικογραφία, «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο αφού δεν βρέθηκε τίποτα «ύποπτο» επάνω του και όταν επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.».

Ads

Η ανακοίνωση της οικογένειας έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα – αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση – ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.

Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων».