Οι επικεφαλής της τρόικας φτάνουν την Τρίτη στην Αθήνα για τον τελικό έλεγχο στην ελληνική οικονομία αλλά και στις επιδόσεις της κυβέρνησης. Την ίδια ημέρα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων αναζητώντας ποσό έως 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ads

Η τρόικα έρχεται μετά του ελέγχους στους οποίους προέβη την προηγούμενη εβδομάδα το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων, που αποτελεί προπομπό της.

Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στις αποκρατικοποιήσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στα κλειστά επαγγέλματα, στα διορθωτικά μέτρα για το έλλειμμα του 2011, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015.

Νέο πρόσωπο στο κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας θα είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ματίας Μορς, ως αντικαταστάτης του Σερβάς Ντερούζ.

Ads

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 18 Μαίου ενώ δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά με τη δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων, το ύψος της καθορίστηκε σε 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ με την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών (60% του αρχικού ποσού) μπορεί να φτάσει τα 2 δισ. ευρώ. Με το ποσό αυτό υπερκαλύπτει τις λήξεις παλαιότερων εντόκων γραμματείων ύψους 1 δισ. ευρώ.