1) Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, σε έκτακτη συνεδρίασή του, ως μη νόμιμη την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, τινάζοντας στον αέρα την όλη διαδικασία. Ουσιαστικά, θεσμοθετεί το «ανεξέλεγκτο» για όλους και για πάσης φύσεως και προέλευσης εισοδήματα και κηρύσσει την επόμενη πράξη στην, ανοιχτή πλέον, σύγκρουση δικαστών και κυβέρνησης.

Ads

2) Ένας 42χρονος αστυνομικός σκότωσε την 3,5 ετών κόρη του, τη σύζυγο του και την πεθερά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του.

3) Το «σχέδιο» του Κυριάκου σκόνταψε στο μανιφέστο Σαμαρά: Με καθαρά φιλελεύθερη, έως νεοφιλελεύθερη, ατζέντα, με ένα – μη κοστολογημένο – μοντέλο «φορολογικής δικαιοσύνης» στοχευμένο αμιγώς στην ελάφρυνση των επιχειρήσεων, και με σφήνα την ιδεολογική πλατφόρμα Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε χθες το σχέδιό του για «την Ελλάδα που μας αξίζει» και για την «διαφορετική διακυβέρνηση» που οραματίζεται.

4) Τσίπρας προς τραπεζίτες: Προστασία πρώτης κατοικίας – Βάλτε στο στόχαστρο τους μεγαλομπαταχτζήδες. Την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία σε αυτή τη φάση, η οποία είναι φάση οικονομικής ανάκαμψης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

5) Στις 120 δόσεις μπαίνουν οι επαγγελματίες με οφειλές προς το Δημόσιο. Ευνοϊκές διατάξεις για την εξόφληση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης των 100 δόσεων προς την εφορία θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών.

6) Δύο νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας: α) Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, β) Νομοθετική ρύθμιση για τα αδέλφια που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παραμένουν στον τόπο διαμονή τους.

7) Αυστρία: Η ακροδεξιά στην κυβέρνηση. Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας με τη συμμετοχή της άκρας δεξιάς και επικεφαλής τον 31χρονο Σεμπάστιαν Κουρτς, καθιστώντας πλέον την Αυστρία ως το μόνο δυτικοευρωπαϊκό κράτος με κυβέρνηση που περιλαμβάνει στους κόλπους μια αντι-μεταναστευτική, ακροδεξιά δύναμη.

8) Η εισαγγελική παραγγελία που γύρισε τη Θράκη 25 χρόνια πίσω…: Την ώρα που η χώρα συζητά διαρκώς τις κατηγορίες σύμπραξης διωκτικών αρχών και Χρυσής Αυγής, κάποιοι εισαγγελείς εκτίθενται.

9) Πώς οι πετρελαϊκές πολέμησαν το κίνημα για την κλιματική αλλαγή. Πώς πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κλιματικής αλλαγής; Με κάθε δυνατό τρόπο: Από τη δωροδοκία Αμερικανών γερουσιαστών μέχρι τις πλαστές επιστολές που έστελναν στο όνομα ΜΚΟ για να μην περάσουν νόμοι για την «καθαρή ενέργεια». 

10) Η σκοτεινή πλευρά της ιατρικής έρευνας: Πολίτες αναπτυσσόμενων χωρών εξακολουθούν να πέφτουν θύματα ανήθικων ιατρικών εφαρμογών και πειραμάτων, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα και υποδομές για την ύπαρξη φορέων που θα τα εμπόδιζαν, ενώ οι περιπτώσεις είναι τόσο πολλές που καθίσταται δύσκολη ακόμα και η καταγραφή τους.