Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης είναι ο 46χρονος αστυνομικός που δολοφόνησε την σύζυγό του, την 3,5 ετών κόρη του και την πεθερά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, στους Αγίους Αναργύρους. 

Ads

Ήταν εν ενεργεία αστυνομικός, αρχιφύλακας στον βαθμό. Είχε καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία. Το 1996 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Ελληνικού και τοποθετήθηκε στη φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι και σήμερα. 

Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και υπηρεσιακά άψογο αστυνομικό, ο οποίος – λένε αστυνομικές πηγές – ποτέ δεν είχε απασχολήσει, ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. 

Μάλιστα, όπως λένε, τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν κανονικά και το Σαββατοκύριακο είχε συνοδεύσει τον Κώστα Σημίτη στα Ιωάννινα. Επέστρεψε πριν μερικές ώρες στην Αθήνα, σήμερα και αύριο είχε ρεπό. 

Ads

Το τριπλό έγκλημα και αυτοχειρία αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί, αν και μάλλον πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. 

Ο αστυνομικός με το υπηρεσιακό του όπλο, σκότωσε τη γυναίκα του και την πεθερά του (βρέθηκαν στο σαλόνι του διαμερίσματος στους Αγίους Αναργύρους), μετά την ανήλικη κόρη του και κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε (ο ίδιος και η κόρη του βρέθηκαν στο ίδιο δωμάτιο). 

Σημείωμα δεν βρέθηκε. Ως κίνητρο εξετάζονται αρχικά οικογενειακές διαφορές που πιθανόν είχε με τα πεθερικά του. Κατά πληροφορίες πρόκειται για οικονομικές διαφορές που αφορούσαν σε ένα σπίτι το οποίο η πεθερά του αστυνομικού δεν τους μεταβίβαζε.  

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός είχε περάσει ψυχολογικά τεστ καταλληλότητας το 2011.