1) Σκάνδαλο Novartis: Παραιτήθηκε με βαριές κατηγορίες η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Η Ελένη Ράικου καταγγέλλει σχέδιο ηθικής εξόντωσής της από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου, λόγω της έρευνάς της για την υπόθεση της Novartis.

Ads

2) Στην πολιτική αρένα της Ρώμης και σε μια σύνοδο με βαθιά, στρατηγικά διλήμματα για την Ευρώπη μεταφέρεται από σήμερα η πιο μεγάλη μάχη του Αλέξη Τσίπρα κόντρα στο δόγμα του ΔΝΤ – η μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου στα εργασιακά. Διαβάστε επίσης: Η Διακήρυξη της Ρώμης με πολλαπλές ταχύτητες και γενικότητες για εργασιακά.

3) Επιστολή Τσίπρα σε Τουσκ – Γιούνκερ: Ζητάμε ξεκάθαρη απάντηση για τα εργασιακά και η απάντηση Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κοινωνικό κεκτημένο της ΕΕ εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημοσίως με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ήδη από τον Μάιο 2015 εξέφρασα την υποστήριξή μου σε δίκαια και αποτελεσματικά συστήματα συλλογικών διαπραγματεύσεων».

4) Πρόοδος στο Brussels Group – Κλειδί για τη συμφωνία τα εργασιακά. Με μηνύματα συγκρατημένης – και διαφορετικού βαθμού – αισιοδοξίας τόσο από την Αθήνα όσο και από τις Βρυξέλλες έκλεισε το τριήμερο των διαβουλεύσεων στο Brussels Group «δείχνοντας» διόδους συμφωνίας ενδεχομένως και εντός των επόμενων ημερών.

Ads

5) Ανατροπή στο φονικό στο Μοσχάτο. Όλες οι εξελίξεις. Μια γυναίκα ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αιτία του φονικού στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

6) Παιδιά και γυναίκες στους νεκρούς του προσφυγικού ναυαγίου στο Κουσάντασι, μια μέρα μετά την τραγωδία με τους 250 μετανάστες που πνίγηκαν σε δύο ναυάγια ανοικτά της Λιβύης. Πέντε παιδιά ήταν μεταξύ των 12 ανθρώπων που πνίγηκαν όταν το φουσκωτό με το οποίο προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα βυθίστηκε στα ανοιχτά του Κουσάντασι. 

7) Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον οδηγό της μοιραίας Porsche. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τραγικό τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας με τη μοιραία Porsche, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους και ένα 3χρονο αγοράκι.

8) Γιούνκερ σε Τραμπ: Πρόσεχε τι λες, μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποιεί τον αμερικανό πρόεδρο να είναι προσεκτικός στις αναφορές του σχετικά με τη διάλυση της ενωμένης Ευρώπης 

9) TVXS ΘΕΜΑ: Bayer – Monsanto: Το σκοτεινό παρελθόν του μελλοντικού μονοπωλίου. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που σαν βόμβα έσκασε η περιβόητη εξαγορά-μαμούθ της Monsanto από την Bayer. Πίσω όμως από την εκ πρώτης όψεως οικονομική είδηση κρύβονται πολλά και άμεσα συνδεδεμένα με τη ζωή ολόκληρου του πλανήτη.

10) TVXS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μας μιλά αποκλειστικά ο διερμηνέας του Τίτο. Εάν δεν έπεφτε το Τείχος…