1) ΔΝΤ: Ίσως ζητήσουμε από τη ΝΔ να δεσμευθεί για τα μέτρα. Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.

Ads

2) Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο, η οποία άφησε τέσσερις νεκρούς (συμπεριλαμβανομένου του δράστη) και 40 τραυματίες. Είναι ο Βρετανός Χαλίντ Μασούντ, 52 ετών, με βαρύ ποινικό μητρώο, αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία. Την ευθύνη ανέλαβε σήμερα το Ισλαμικό Κράτος. Διαβάστε γιατί τα φορτηγά έγιναν τα αγαπημένα όπλα των τρομοκρατών.

3) Brussels Group: Αργή πρόοδος και νέα εμπόδια από το ΔΝΤ.

4) Πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές για να φύγει ο Ντάισελμπλουμ.

Ads

5) Σεξιστικό και υβριστικό σχόλιο κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου οδήγησε σε αναγκαστική παραίτηση τον διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα.

6) Υπόθεση Παντελίδη: Ξανά στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα ο ρόλος των δυο γυναικών.

7) Τέλος εποχής: Ο Παπαστράτος αποχαιρετά το τσιγάρο και καλωσορίζει το IQOS. 

8) Οπλα γιοκ: Η Γερμανία σταματάει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

9) Γεωπολιτικά «φαλτσαρίσματα» στην Eurovision: Πώς ένας ποπ διαγωνισμός στο Κίεβο μετατράπηκε σε αρένα διεθνών ανταγωνισμών.

10) Ποδόσφαιρο και Ντόπα: Μια εσωτερική λίστα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ αποκαλύπτει τις ουσίες που επιλέγουν και κάνουν χρήση οι παίκτες.

* Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου από την Αυγή