Πριν λίγες μέρες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούσης, κάλεσε από το βήμα της βουλής τον στρατό σε πραξικόπημα. Ο βουλευτής κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα, και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε – όπως είπε – να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας». Οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης τον καταχειροκρότησαν, μετά ο αρχηγός τον διέγραψε και λίγο αργότερα ο Ηλ. Κασιδιάρης συμφώνησε με τα λεγόμενα Μπαρμπαρούση. Γιατί; Γιατί απλούστατα αυτή είναι η γραμμή της ΧΑ. 

Ads

Πέσαμε από τα σύννεφα με τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση; Η απάντηση είναι όχι όσοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το Παρατηρητήριο της Χρυσής Αυγής (Golden Down watch), το OMNIA TV αλλά και η ΕΦΣΥΝ έχουν βγάλει στη δημοσιότητα τα βίντεο από τον σκληρό δίσκο του Ν. Μιχαλολιάκου που παρουσιάστηκαν στη δίκη. Εκεί φαίνεται ο διπλός λόγος της Χρυσής Αυγής. Στρογγυλεμένος στις μεγάλες συγκεντρώσεις και στις συνεντεύξεις στον Ελληνικό και ξένο τύπο, όχι όμως και στις κλειστές συγκεντρώσεις των μελών όπου εκφράζεται πεντακάθαρα από το στόμα του αρχηγού αλλά και των πρωτοκλασάτων στελεχών, η ιδεολογία της ΧΑ. 

Είδαμε και ακούσαμε τον Ν. Μιχαλολιάκο στα βίντεο αυτά να λέει: « Ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί ο στρατός, ο στρατηγικός στόχος είναι να καταργήσουμε τη δημοκρατία δεν το κρύβω», «…αν ζούσα στη Γερμανία τότε θα ήμουν εθνικοσοσιαλιστής», «…έχω την τιμή να μην είμαι δημοκράτης. Θα πάρουμε μέρος στις εκλογές γιατί είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για εμάς», «Εμείς δεν θα σας κουράσουμε με εκλογές», «…είμαστε και χουντικοί και φασίστες», «… τους νοιάζει να μη θίγονται τα δημοκρατικά δικαιώματα, εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα κι όχι στη δημοκρατία».

Πριν λίγο καιρό, κάποιοι συμπολίτες μας χειροκρότησαν τον δολοφόνο της 13χρονης Ρομά. Χειροκρότησαν το ρατσιστικό έγκλημα. Χωρίς να ντρέπονται, όχι κρυμμένοι πίσω από ψεύτικα accounts. Με τα πρόσωπα τους φόρα παρτίδα. Κι αν βρέθηκαν 30 άτομα εκεί, σαφώς από τα σπίτια τους χειροκροτούσαν κι άλλοι, φοβάμαι να υποθέσω τον αριθμό.

Ads

Με αφορμή το τραγικό γεγονός της δολοφονίας της 13χρονης Ρομά, να υπογραμμίσουμε και μια άλλη δήλωση Μιχαλολιάκου στην οποία λέει πως «…έκανε πολύ καλά ο Χίτλερ που μάζευε τους γύφτους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», απόσπασμα που φιλοξενείται στο ίδιο βίντεο απ’ όπου ακούσαμε το ανατριχιαστικό απόσπασμα σχετικά με το «…ταξιδάκι αναψυχής των Εβραίων της Θεσσαλονίκης με το τρένο προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Κι αν καταγράφεται ανάγλυφα στο αποκαλυπτικό υλικό αυτών των βίντεο, πως κάθε άλλο παρά αυθόρμητες αντιδράσεις αγανακτισμένων πολιτών είναι οι επιθέσεις σε μετανάστες στις γειτονιές, αφού οι Χρυσαυγίτες μετατρέπονται σε πολίτες που ξεσπαθώνουν τάχα αυθόρμητα, την ίδια στιγμή αναρωτιέται κανείς, γιατί ακόμα και μετά τη προτροπή Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα, κανένα αυθόρμητο κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας δεν εμφανίστηκε. 

Μας πήρε φαλάγγι η υπερεθνικιστική ατμόσφαιρα που καλλιεργείται με αφορμή το Μακεδονικό; Θεωρούμε πως μπορεί τα φασιστικά κόμματα να σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη αλλά εδώ για κάποιο λόγο είμαστε προστατευμένοι; Θεωρούμε ότι είναι καθήκον μόνο των εισαγγελέων και όχι ενός ισχυρού αντιφασιστικού κινήματος; Η ιστορία πάντως έχει αποδείξει πως ο δρόμος προς την άνοδο του φασισμού, είναι στρωμένος με ηχηρές σιωπές.