Τον Παναγιώτη Αρκουμανέα διόρισε πρόεδρο στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ή ΕΟΔΥ όπως ονομάζεται πλέον ο οργανισμός) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Ads

Η επιλογή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με το Documento, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δεν είναι απλά φίλος του υπουργού Υγείας – κατά πληροφορίες και κουμπάρος στο γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού – αλλά και του Κωνσταντίνου Φρουζή πρώην αντιπρόεδρου και διευθύνοντος σύμβουλου – και εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του σκανδάλου της Novartis. 

Το όνομα του Παναγιώτη Αρκουμανέα περιλαμβάνεται στη λίστα των φίλων του Φρουζή που τους προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συναντηθεί μαζί τους, μέσω του περιβόητου e-mail που είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2018.

image

Ads

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Υγείας ενώ έχει διατελέσει επίσης και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικότερα, δούλευε στη C&C, την εταιρεία που είχε το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα, γνωστό για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που δούλευε η σύζυγος Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, και η οποία έκανε τα γνωστά συνέδρια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ξεκίνησε σαν υπάλληλος του Γριβέα. Μετά από εκεί πήγε στον δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Κακλαμάνη καθώς και στο υπουργείο Υγείας επί υπουργίας του. Τώρα πια είναι πρόεδρος στον ΕΟΔΥ…