Αφού έστησε τη «χρυσή» γιορτή των 12.000 ευρώ για την κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο προκαλώντας σάλο αντιδράσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης έρχεται να προκαλέσει και πάλι το κοινό αίσθημα, ανακοινώνοντας πως το φαγητό που περίσσεψε από τη γιορτή θα διατεθεί στους άστεγους του Δήμου Αθηναίων. 

Ads

Πρόκειται για μία κίνηση υποκριτική με σκοπό να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν στους πολίτες από τη «χρυσή πίτα». Οι αντιδράσεις ήταν μάλιστα τέτοιες που ο Μάκης Βορίδης – μετά την αρχική απάντηση του υπουργείου στην οποία γινόταν λόγος για «ελάχιστη προσφορά στους εργαζόμενους» – υποχρεώθηκε να δώσει τηλεοπτικές εξηγήσεις και αφού πιέστηκε να υποσχεθεί ότι θα ανακαλέσει την απόφαση και θα διαθέσει από την τσέπη του τα 12.000 ευρώ για τη γιορτή. 

Μετά τα παραπάνω, ήρθε σήμερα η ενημέρωση ότι οι περίπου 100 μερίδες φαγητού που περίσσεψαν από την εκδήλωση παραδόθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), με πρωτοβουλία του υπουργού.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση σήμερα το πρωί ένα αυτοκίνητο του δήμου έφτασε στο ξενοδοχείο που οργανώθηκε η εκδήλωση για να παραλάβει τα φαγητά που περιλάμβαναν μοσχάρι και χοιρινό με ζυμαρικά, πατάτες φούρνου και βραστά λαχανικά. 

Ads

Σημειώνεται μάλιστα ότι τα φαγητά αυτά είχαν συντηρηθεί από το ξενοδοχείο έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατανάλωσή τους χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Το φαγητό θα διατεθεί στο συσσίτιο της Πέμπτης (από τις 12 έως τις 2.30 το μεσημέρι) από το Κέντρο Σίτισης του δήμου, επί της οδού Πειραιώς 35. 

Έτσι το προχθεσινό φαγητό της «χρυσής» εκδήλωσης θα διατεθεί στους άστεγους που συγκέντρωσαν το όψιμο ενδιαφέρον του υπουργού Ανάπτυξης. Διότι αν πραγματικά ήταν τόσο ευαισθητοποιημένος θα έπρεπε να μην είχε χρεώσει εξαρχής το ιλιγγιώδες ποσό των 12.000 ευρώ για μία βασιλόπιτα στους πολίτες και να τα είχε πληρώσει από την τσέπη του. Ακόμη καλύτερα θα μπορούσε, συμβολικά, αντί για την πανάκριβη βασιλόπιτα να είχε διαθέσει τα χρήματα κατ’ ευθείαν για τους άστεγους.