Σβάρνα πήρε τα κανάλια το πρωί της Τρίτης ο Μάκης Βορίδης, προκειμένου να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» σχετικά με την «χρυσή βασιλόπιτα» των 12.000 ευρώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ads

«Τα 12.000€ αφορούν εκδήλωση για τους εργαζομένους του υπουργείου και τις οικογένειες τους, υπάρχει ανάλογο κονδύλι», σχολίασε αρχικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη για να προσθέσει: «Θα έχει έναν καφέ, γλυκό, τη μίσθωση της αίθουσας, και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατακρίνει. 12.000 είναι η δέσμευση πίστωσης, μπορεί να είναι και 8.000. Το κονδύλι υπάρχει στον προϋπολογισμό του υπουργείου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Μας κατηγορούν για την εκδήλωση που κάνουμε για τους εργαζομένους και τα παιδιά τους». «Επειδή δηλαδή κόπηκε το ΕΚΑΣ, δεν κόψουμε πίτα; Τι κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός;», διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων. 

Οι ισχυρισμοί, όπως και οι χτεσινές διαρροές περί ευχαριστήριας γιορτής για τους «ανθρώπους του μόχθου», προκάλεσαν πλήθος ειρωνικών σχολίων, αλλά και μεγαλύτερες αντιδράσεις. Έτσι λίγο αργότερα, δίνοντας το «παρών» και στην πρωϊνη εκπομπή του Open, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα, άλλαξε στάση και ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει ο ίδιος  τα λεφτά της εκδήλωσης από την τσέπη του.

Ο Μάκης Βορίδης πρώτα υποστήριξε ότι «υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ». Στη συνέχεια, ύστερα και από παραίνεση του Κώστα Ζαχαριάδη, δήλωσε: «ανακαλώ την απόφαση για την εκδήλωση που επίκειται (σ.σ.: για σήμερα το απόγευμα), θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω». Υπό την πίεση των αντιδράσεων είπε: «Η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ». Στη συνέχεια, θέλοντας να παίξει και το τελευταίο επικοινωνιακό χαρτί, δήλωσε: «Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

Ads

Παρά την προσπάθεια του Μάκη Βορίδη, η αλήθεια είναι πως ύστερα από το σάλο θα αναγκαστεί να πληρώσει από τη τσέπη του (τουλάχιστον όπως ισχυρίστηκε) την εξωφρενική δαπάνη για την πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως επίσης είναι αλήθεια ότι στη ΝΔ φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να ξοδεύει το κράτος 12.000 ευρώ για μια κοπή πίτας. Το σύνθημα είχε δώσει λίγες ημέρες νωρίτερα ένα άλλο γαλάζιο στέλεχος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ξοδεύοντας 20.000 ευρώ για ένα γραφείο στο χώρο υποδοχής πολιτών, «βροντοφώναξε» στην καταγγελία του συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας για την προκλητική αγορά: «Όχι στη μιζέρια και τον λαϊκισμό»