Μιλώντας στον ANT1, σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι η ΝΔ σκοπεύει να δώσει το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες. 

Ads

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αρχικά υποστήριξε ότι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης στην οποία αναφέρθηκε, χθες, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου «δεν χρειάζεται» και ότι διαφωνεί με αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέχεια όμως πρόσθεσε: 

«Αυτό που είπε ο κ. Παπαδημητρίου είναι κάτι το οποίο, νομίζω, ότι το ακούνε όλοι πολύ σοβαρά. Κι αυτό λέει, ότι τα 37 δισεκατομμύρια που έχει παρκαρισμένα η χώρα στο Λουξεμβούργο αυτή τη στιγμή, να τα αξιοποιήσουμε για να ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα το θέμα των κόκκινων δανείων». 

Όταν τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο πάνελ, όσο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης σημείωσαν ότι δεν μπορούν και πάλι τα λεφτά να δοθούν στις τράπεζες, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έλυσε το ζήτημα των κόκκινων δανείων, δεν υπάρχει φθηνός δανεισμός και επομένως το μαξιλάρι πρέπει να δοθεί γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργούν οι τράπεζες. 

Στο ζήτημα που προέκυψε από τις δηλώσεις Παπαδημητρίου αναφέρθηκε τόσο χθες, όσο και σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι πρόκειται να δώσει και πάλι τα λεφτά στις τράπεζες ενώ το μαξιλάρι ρευστότητας που εξασφάλισε η κυβέρνηση είναι χρήματα «που συγκεντρώθηκαν από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα έχουμε για να μπορεί να βγει η Ελλάδα στις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και για να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις». 

Ads