Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη θέσπιση επταήμερης εργασίας αν εκλεγεί πρωθυπουργός, που προκάλεσαν σάλο και τη μη δέσμευση για παροχή της 13ης σύνταξης, στη ΝΔ τρέχουν τώρα με Fake News να μαζέψουν τις «απειλές» που έχει εξαπολύσει το κόμμα κατά του εργασιακού κόσμου.

Ads

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας της κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα της ΝΔ η επαναφορά του κανονισμού 1 προς 5 για το Δημόσιο, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, και πως ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δηλώσει πως θα επαναφέρει αυτόν τον κανόνα. «Δεν αποτελεί αυτό μέρος του προγράμματος της ΝΔ», ισχυρίστηκε. 

Χαρακτήρισε μάλιστα «ψεύτη» τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και «Fake News» την αναφορά του στο θέμα. Είναι ενδεικτικό πως οι ισχυρισμοί Αυγενάκη ανάγκασαν την δημοσιογράφο, Χριστίνα Κοράη ,να παρέμβει, ώστε να του υπενθυμίσει τα όσα έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει επανειλημμένως για την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5. Ενδεικτικά σε συνέντευξή του στον Alpha τον περασμένο Σεπτέμβριο, κι ενώ η κυβέρνηση έχει πετύχει τη μία πρόσληψη στο Δημόσιο για κάθε αποχώρηση, δηλαδή το 1 προς 1, ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε επαναφορά στο μνημονιακό καθεστώς των προσλήψεων με τον κανόνα 1 προς 5.«Θα προσλαμβάνουμε έναν δημόσιο υπάλληλο για κάθε πέντε που θα φεύγουν, όχι έναν για κάθε έναν καινούργιο που θα προσλαμβάνεται», είχε πει συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε πως πως στόχος του είναι να ιδιωτικοποιηθούν μια σειρά από υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη θέση της ΝΔ έχει προκαλέσει και εσωτερικούς τριγμούς στο κόμμα, καθώς σε συνέντευξή του στο Κόκκινο πριν λίγες μέρες, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη γαλάζια παράταξη Γιάννης Παΐδάς, ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε: «Δεν σημαίνει πως με ό,τι λέγεται από τους εκπροσώπους Τύπου του χώρου μας… ειδικά για το θέμα της Δημόσιας Διοίκησης, εγώ συμφωνώ απόλυτα… Δεν πάει να πει ότι συντάσσομαι, επειδή βγήκε και είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ότι θα γίνεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις».